Billett med kulturelt alibi

Kunst, arkitektur, historie og litteratur er målet for denne verdensomspennende reisen.

Publisert
Sist oppdatert

På denne ferien skygger vi unna strender og tåpelige friskluftaktiviteter, vi vil se det beste av menneskelig skaperkraft. Utgangspunktet er å få med en bit av hvert kontinent, og å få en flik av forskjellige kulturer. Opprinnelig ville vi ha med Spania, Mali og Kambodsja, men med disse landene på ønskelista ble det for krevende både økonomisk og praktisk. Vi ender derfor opp med følgende rute:

Norge – Italia/Roma – Egypt – Mexico – Australia – Kina – Norge

Hos studentreisebyrået Kilroy Travels får vi oppgitt en pris på 32.500 kroner uten skatter og avgifter. De opplyser om at denne ruta faller utenfor de prisene de har forhandlet seg frem til med flyselskapene, og at det finnes langt rimeligere reiseruter. På Traveltailors AS i Oslo sier de at de har mange typer jorden-rundt-billetter, men at vår rute ikke matcher noen av disse. Prisen blir ifølge byrået derfor høyere enn standard-billettene. Prisen landet på 19.100 kroner.

Reisen i tid

Denne ruta innholder utelukkende langdistanseflygninger.

Oslo – Roma: 4,5 timer inkludert en mellomlanding.Roma – Kairo: 7,5 timer inkludert en mellomlanding.Kairo – Mexico by: Cirka 21 timer inkludert to mellomlandingerMexico – Australia/Sydney: 20,5 timer inkludert en mellomlanding.Sydney – Beijing: 13,5 timer inkludert en mellomlanding.Beijing – Oslo: 12 timer inkludert en mellomlanding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer