Flyreiser:

Billettene rives bort

Om du skal hjem til jul og ennå ikke har bestilt billett begynner det å haste. Både flyselskapene og Vy melder om stor pågang.

HJEM TIL JUL: En brøytebil rydder snøen fra en gate på Oslo lufthavn. Med litt flaks ligger snøen helt til julaften. Foto: NTB
HJEM TIL JUL: En brøytebil rydder snøen fra en gate på Oslo lufthavn. Med litt flaks ligger snøen helt til julaften. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Har du planer om å fly eller ta tog hjem til jul? Da må du være rask, skriver NRK.

Ifølge statskanalen melder Widerøe at det kan bli vanskelig å finne flybilletter mellom sør og nord i dagene før jul, og særlig 21. og 22. desember, som er årets travleste reisedager.

- Julebestillingene har tatt seg opp fra i fjor med et byks på sju prosent, sier komersiell direktør i Widerøe, Christian Skaug, til NRK.

Rutene hvor billettene ryker raskest er blant annet mellom Bergen og Bodø, Torp til Trondheim og Trondheim til Tromsø.

Også flyselskapet Norwegian har merket stor pågang de siste ukene, og har økt antallet avganger mellom flere byer både innenriks og utenriks.

De oppfordrer folk som vil hjem til jul om å være tidlig ute med å bestille, og regner med at flere avganger blir utsolgt.

Også Vy har stor pågang, og oppfordrer de som skal hjem til jul om å bestille togbilletter nå, om de vil at alt skal gå på skinner.

- Rådet er å bestille nå, sier kommunikasjonssjef i togselskapet, Åge-Christoffer Lundeby, til NRK.

Mer om