Billettsvindel truer verdensarv

Spanske Alhambra snytt for 74 millioner kroner.

Alhambra har blitt utsatt for storstilt svindel. Foto: Andrew Dunn
Alhambra har blitt utsatt for storstilt svindel. Foto: Andrew Dunn Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det høres ut som en skikkelig røverhistorie, og det er det også. Opp mot 800.000 falske billetter til Alhambra, det mauriske slottet i Granada, er solgt. Dermed har verdensarvsmykket blitt snytt for nærmere åtte millioner euro, rundt 74 millioner kroner.

De som står bak svindelen skal være billettvaktene, reisebyråer, en turguide og en lokal filial av en av Spanias store banker, skriver The Independent.

Alhambra er Spanias mest spektakulære landemerke, og trekker rundt tre millioner turister hvert år. De 800.000 falske billettene er solgt de siste tre årene.

Det virker ganske utrolig at ikke svindelen ble oppdaget før. Billetter til Alhambra selges med spesifikke dato og tidspunkt, slik at bare et visst antall besøkende kommer inn samtidig. Ingen har reagert på at det i løpet av de siste tre årene har vært dager da det har vært altfor mange besøkende inne i fortet på samme tid - fordi mange av dem hadde fått falske billetter.

Resultatet av svindelen er at kulturinstitusjonen Alhambra er i ferd med å gå konkurs.

Et maurisk mesterverk

Alhambra er Spanias flotteste byggverk fra middelalderens maurertid. Slottet ligger på en høyde, med fantastisk utsikt over området. Alhambra er kjent for sine flotte hager, fontener og mosaikkutsmykkinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer