Billig, billigere, Budapest

Åtte rimelige hoteller i Ungarns hovedstad.

Publisert
Sist oppdatert

Ungarns hovedstad ligger vakkert til ved Donaus bredder. Den brede elva er grensen mellom byens to deler - bakkete Buda, og slette Pest.

Hit reiser turistene for å oppleve de tyrkiske badene, se den flotte arkitekturen fra Belle Epoque, drikke kaffe på et av kaffehusene, vandre over Széchenyi lánchíd, kjedebroen, eller knipse utsikten fra den mindre vakre Margaretbroen.

Andre populære attraksjoner er St. Stefan Basilika, Statsoperaen og Budaslottet.

Folksomt over Budapests kjente bro, Széchenyi lánchíd, en sommerdag. Foto: Diego Varela
Folksomt over Budapests kjente bro, Széchenyi lánchíd, en sommerdag. Foto: Diego Varela Vis mer


Budapest er ikke noe dyrt reisemål, men det skal litt leting til å finne billig og bra overnatting. Vi har funnet frem åtte hoteller av forskjellig type, som tilbyr overnatting fra 125 kroner natten og til 900 kroner natten.

Husk å bestille overnatting tidlig dersom du vil bo på et av disse populære overnattingsstedene. Husk også å sjekke hvilke priser du får dersom du søker etter hotellene på forskjellige hotellsøknettsider. Noen ganger der disse prisene lavere enn det hotellet tilbyr.

Les også: Budapest - Budweiser i badeland

Billig, billigere, Budapest


easyHotel

Billigkjeden easyHotel åpnet et hotell i Budapest i oktober i fjor. Konseptet er bittesmå, men moderne rom med dobeltseng og bad. De minste rommene er bare 6-7 kvm, de mellomste 8-9 kvm store, mens rom for funksjonshemmede er 14 kvm store. Hotellet har ofte spesialpriser. Sjekk også prisene du får ved å booke gjennom hotellsøk på nett.

Pris: fra 15 euro/125 kroner (via hotellets nettside)
På nett: easyHotel

Billig, billigere, Budapest


Your Home in Budapest


Dette er ikke et hotell, eller et hostell, men en privatperson som leier ut to rom til turister. Huset ligger sentralt i Budapest, og de to rommene har inngang gjennom gangen, separat fra eierens egen del av leiligheten. Merk at man deler bad med eieren og evt. andre gjester.

Pris: fra 40 euro/325 kroner for et dobbeltrom, frokost ikke inkludert
På nett: Your Home in Budapest

Billig, billigere, Budapest


Mandragora Doubles

Mandragora Hostel har også dobbeltrom, og dette er et billig alternativ for deg som ikke liker sovesal, men er på stramt budsjett. Mandragora har tre dobbeltrom med hvert sitt bad.

Pris: fra 50 euro/405 kroner, ikke inkludert frokost
På nett: Madragora Doubles

Billig, billigere, Budapest


Beatrix Hotel

Dette lille pensjonatet med 22 rom har vunnet flere priser i Ungarn. Ikke moderne rom, men sjarmerende og praktiske. Ligger i et grønt boligområde en kort buss- eller trikketur fra Budapest sentrum. Trivelig pensjonat med fin hage der man kan sitte ute og spise. Pensjonatet har også to leiligheter like i nærheten som passer fint for familier eller større grupper (maks fire pers).

Pris: fra 60 euro/485 kroner for dobbeltrom, leiligheter fra 80 euro/650 kroner for to pers, og 100 euro/810 kroner for fire pers, alle priser inkludert frokost og skatter/avgifter
På nett: Beatrix Hotel

Billig, billigere, Budapest


Cotton House

Dette lille hotellet med 23 rom holder stilen fra 20- og 30-tallet. Alle rom har egne bad, og i syv av dem er det boblebad. I restauranten Cotton Club er det livemusikk hver kveld.

Pris: fra 75 euro/610 kroner for de minste rommene, frokost og velkomstdrink inkludert
På nett: Cotton House

Billig, billigere, Budapest


Boutique Hotel Zara

Dette er et firestjerners boutiquehotell med 74 rom fordelt på seks etasjer. Hotellet har egen kafé/bar.

Pris: fra 105 euro/845 kroner for dobbeltrom, frokost, skatter/avgifter inkludert
På nett: Boutique Hotel Zara

Billig, billigere, Budapest


Atrium Hotel

Dette er et firestjerners boutiquehotell med 54 rom, som vant Ungarns turistkontors kvalitetspris i 2007. Hotellet har egen kafé/bar.

Pris: fra 108 euro/870 kroner for dobbeltrom, inkludert frokost og skatter/avgifter (pris funnet gjennom hotellsøk på nett)
På nett: Hotel Atrium

Billig, billigere, Budapest


Hotel Pest

Dette trestjerners hotellet har 25 rom, både enkelt- og dobbeltrom. De er innredet i en "hjemmekoselig" stil, og alle har eget bad. Muligheter for halvpensjon der du spiser på nærliggende VistaCafé Restaurant.

Pris: fra 110 euro/890 kroner per dobbeltrom, inkludert frokost og skatter/avgifter
På nett: Hotel Pest


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer