Billig kafé i København

Billig Køben-kafé med alt til én pris

Hos Minas Kaffebar koster ALT 15 kroner.

HOS MINA KOSTER ALT 15 KRONER: Mina Lewis driver Minas Kaffebar på Nørrebro. Der koster ALT 15 kroner; smørbrød, kaker, kaffe, Cola, juice, iste ... Foto: Kristin Sørdal
HOS MINA KOSTER ALT 15 KRONER: Mina Lewis driver Minas Kaffebar på Nørrebro. Der koster ALT 15 kroner; smørbrød, kaker, kaffe, Cola, juice, iste ... Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Selv om det selvsagt er deilig å være norsk i Danmark, pølsene smiler fra pølsevognene og ølen koster halvparten av det den gjør på de beste adressene i Oslo, så koster det å være turist også i den danske hovedstaden.

Standard pris på en vanlig kopp svart kaffe i København er 30 kroner - og da får du en klassisk Americano. Skal du ha noe mer «fancy», som en caffè latte eller en cappuccino, må du regne med å punge ut med 40 kroner. Altså danske kroner.

Og nettopp de høye kaffeprisene er noe Mina Lewis ønsket å gjøre noe med. Hun har derfor åpnet kafeen Minas Kaffebar, som ligger sentralt i Nørrebrogade på Nørrebro i København.

MINAS KAFFEBAR: Adressen er Nørrebrogade 118. Det tok oss cirka 10 minutter på el-bysykkel fra Botanisk hage ved Nørreport stasjon. Foto: Kristin Sørdal
MINAS KAFFEBAR: Adressen er Nørrebrogade 118. Det tok oss cirka 10 minutter på el-bysykkel fra Botanisk hage ved Nørreport stasjon. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Alt koster 15 kroner. - Ja, alt!

Kaffebaren er ganske fersk i København, den åpnet i starten av april. Allerede har Mina vært intervjuet på dansk TV og omtalt i danske aviser.

Hos Mina koster alt 15 kroner. - Ja, alt, som det står skrevet på skiltene på veggen og utenfor kaféen.

- København har de høyeste kaffeprisene i Europa. Jeg vil vise at det går an å drive kafé med lavere priser, sier Mina Lewis til Dinside.

- Og det går veldig bra, legger hun til.

Mina forteller til Dinside at hun har drevet kafé etter samme konsept tidligere, på en mer sentral adresse i København sentrum, men at de dessverre måtte lukke der - men det var på grunn av personlige forhold, ikke økonomiske.

Men nå er hun i gang igjen, og tilbyr altså københavnerne og tilreisende både drikke og mat til en stykkpris på 15 kroner.

JEPP, ALT KOSTER 15 KRONER: All drikke og mat koster det samme hos Minas Kaffebar. Foto: Kristin Sørdal
JEPP, ALT KOSTER 15 KRONER: All drikke og mat koster det samme hos Minas Kaffebar. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Smakfullt og godt

I disken hos Mina finner du et lite utvalg smørbrød og kaker. Da Dinside besøkte kaféen var det to sorter smørbrød: Et med hummus og et med tunfisk. I tillegg mange kakesorter og drikke:

Croissant med og uten sjokolade, cookies, noe kaker, kaffe, te, energidrikk, brus, juice og hjemmelaget iste.

SMAKER GODT: Vi testet ut iste, juice, croissant og smørbrød med hummus: Og det var både smakfullt og godt. Totalprisen for dette ble 60 danske kroner. Foto: Kristin Sørdal
SMAKER GODT: Vi testet ut iste, juice, croissant og smørbrød med hummus: Og det var både smakfullt og godt. Totalprisen for dette ble 60 danske kroner. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Vi kjøpte juice, iste, smørbrød med hummus og croissant med sjokolade, og alt var frisk, godt og smakfullt. Absolutt et sted å gå for en rimelig lunsj eller et kaffestopp dersom du er i området.

Vi syklet til kafeen: Med elektriske bysykler tar det cirka 10 minutter fra Nørreport stasjon - eller kanskje 15 fra Strøget.

RETT OVER VEIEN: Over gata for Minas Kaffebar lugger Assistens kirkegårdpark, hvor H. C. Andersen ligger begravet. Men, det er vel så mye en park for rekreasjon som en kirkegård. Foto: Kristin Sørdal
RETT OVER VEIEN: Over gata for Minas Kaffebar lugger Assistens kirkegårdpark, hvor H. C. Andersen ligger begravet. Men, det er vel så mye en park for rekreasjon som en kirkegård. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Sjekk ut kirkegårdsparken

Kafeen er ganske liten; det er fire bord i lokalet - men du kan også kjøpe med deg forfriskninger og stikke over gata til det som er ansett som en av Københavns fineste grønne lunger: Assistens kirkegård.

Og ja, selv om det er en kirkegård, er det også en park, som er flittig brukt som nettopp dette av københavnerne. Dette er også stedet hvor H.C. Andersen ligger begravet - så du kan jo få med deg det i samme slengen.

FØTEX-KAFÈEN: I kaféen hos dagligvarebutikken Føtex kan du også få billig kafémat: Smørbrød til 10 danske kroner og kaffebrød til ned i 6 kroner. Ta det med ut i parken og nyt solen! Foto: Kristin Sørdal
FØTEX-KAFÈEN: I kaféen hos dagligvarebutikken Føtex kan du også få billig kafémat: Smørbrød til 10 danske kroner og kaffebrød til ned i 6 kroner. Ta det med ut i parken og nyt solen! Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Flere billige kafeer

Det finnes også flere 15-kroners kafeer i området; for eksempel Zaggis coffee, som også ligger på Nørrebrogade - men litt nærmere Nørreport stasjon.

Og stikker du på kaféen på en av de større dagligvarebutikkene, kan du også nyte godt av lavere priser på kaffe, smørbrød og kaker:

Hos Føtex får du ulike åpne smørbrød for 10 danske kroner, og kanelsnurrer, kaker eller wienerbrød for ned i 6 danske kroner!

PS! Med dagens kurs tilsvarer 15 danske kroner tett oppunder 20 norske.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer