Billig museumsmoro!

Slik gjør du kulturrunden billigst mulig.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

For mange er turen til Amsterdam ensbetydende med runde etter runde på liberale coffeshops, med påfølgende hammerhode dagen etter. Men hva med alt det du da går glipp av i en av de mest sjarmerende hovedstedene i Europa?

Skroll ned for mer.

Pass som gir adgang

Sexmuseet ligger sentralt, men er ikke av dem du slipper inn på gratis om du kjøper turistpasset.
Sexmuseet ligger sentralt, men er ikke av dem du slipper inn på gratis om du kjøper turistpasset. Vis mer


Kjøper du Amsterdam Pass får du fri adgang til de fleste av byens museer. Det gjelder for eksempel Rembrandthuis Muesum, Van Gogh Museum (i år er det for øvrig 150 år siden den store kunstneren ble født), Rijksmuseum og Amsterdam Historiske Museum. Du får også fribillett til alle byens trikker, busser og bane, og et gratis kanalcruise. Inkludert er også andre ting, som et glass likør på De Drie Fleschjes, et kart over byen og fem postkort på Cafe Ristretto Magna Plaza. De som kjøper kortet får også 25 prosent rabatt på en del attraksjoner og restauranter.

Passet kan kjøpes for 26 euro (24 timers gyldighet), 36 euro (48 timers gyldighet) eller 46 euro (72 timers gyldighet). Passet fås på Turistinformasjonen.

Andre severdigheter og merkverdigheter

Visse severdigheter trenger du ikke betale for å få med deg:

Amsterdam flyter av blomster ...
Amsterdam flyter av blomster ... Vis mer


Singel Blomstermarked
Byens flytende blomstermarked er et eksempel. Dette fargerike vidunderet kan du få med deg hele året, og blomstermarkedet har historie tilbake til 1862. Markedet holder åpent fra mandag til fredag mellom 9 og 18, samt lørdag mellom 9 og 17. Stedet er Singel.

Mystiske statuer
De siste femten årene har en ukjent kunstner forskjønnet gatene i byen med skulpturer. Mannen er lege, og kunstner på si, og har donert gavene på betingelse av at navnet hans ikke blir kjent. Et av verkene, en bronsebyste, ligger i steindekket foran Oude Kaerk på Oudekerksplein torg. I Leidsebosje finnes en skulptur av en liten mann som sager av greinen han står på, og i Marnix Park "løper" en hodeløs mann med en fiolinkasse. Flere merkelige skulpturer finnes andre steder i byen.

Jenters beste venn
Hos Gassan Diamonds, som ligger i en gammel dampdreven fabrikk fra 1878, kan du bli med på en gratis omvisning blant diamantsliperne. Her kan du blant annet beundre en kopi av verdens største diamant, Cullinan. 3.106 karat er hakket røsligere enn selv øredobbene til Beckham! Diamanten ble til to store steiner (sitter nå i det britiske kongesepter og i Dronning Elizabeth IIs krone), samt syv mellomstore og 96 små slepne diamanter. Gassan Diamonds finner du i Nieuwe Uilenburgerstraat 173-175.

  • Tilbake til innledningen
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer