Billig nytelse i Sør-Afrika

Gamle druestokker gir nydelig vin til lave priser i Sør-Afrika. Cape Town er et godt utgangspunkt, og turene kan kombineres med vininnkjøp underveis.

Hektisk turnering av vinflasker i prøvedisken på Fairview i Paarl.
Hektisk turnering av vinflasker i prøvedisken på Fairview i Paarl. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det byr meg imot, dette er alkoholmisbruk, klager vårt norske reisefølge i det vi blir presentert for spyttebøtta på Fairview i Paarl utenfor Cape Town. Det hjelper ikke at dette er første stopp på en lang dag med vinsmaking. Vår avgiftstyngede norske venn rynker brynene misfornøyd, og lar hver eneste edel dråpe gå til innvortes bruk. Denne metoden kan fort føre til at en ferie blant vinrankene i Sør-Afrika blir en promilletung opplevelse.

Overlevelsestips for vinsmakerenVinfristelser i bilder

Perfekt klima

Cape Town og Western Cape-området i Sør-Afrika er som skapt for vinproduksjon, med klima som minner om forholdene ved Middelhavet. Dessuten er veiene gode, så området er også som skapt for vinturisme. Det finnes mange vinruter i Western Cape-området i Sør-Afrika, og disse kan vise deg vei til hundrevis av små og store vinfarmer. Og her er det mulig å kjøpe kvalitetsprodukter som koster en femtedel av hva vi er vant til i Norge.

De beste vinmarkene

Noen av rutene ligger i kort avstand fra Cape Town og egner seg godt for dagsutflukter fra Kappstaden. Det gjelder for eksempel de grønne åsene i området rundt universitetsbyen Stellenbosch, en halvtimes vei øst for Cape Town i hellingene mot False Bay. Dette er regnet som det fremste området for vinproduksjon i Sør-Afrika. Her er det fem ruter med til sammen 100 forskjellige vingårder innenfor en radius på få kilometer. Du kan også bli med på en støyende men original rundtur i Stellenbosch i luksushenger slept av en gammel traktor! Om bord får du servert noen av områdets beste viner. Forhør deg på byens turistkontor, selskapet heter The Omnibus Compagnie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer