Billig nytelse i Sør-Afrika

Gamle druestokker gir nydelig vin til lave priser i Sør-Afrika. Cape Town er et godt utgangspunkt, og turene kan kombineres med vininnkjøp underveis.

Hektisk turnering av vinflasker i prøvedisken på Fairview i Paarl.
Hektisk turnering av vinflasker i prøvedisken på Fairview i Paarl. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det byr meg imot, dette er alkoholmisbruk, klager vårt norske reisefølge i det vi blir presentert for spyttebøtta på Fairview i Paarl utenfor Cape Town. Det hjelper ikke at dette er første stopp på en lang dag med vinsmaking. Vår avgiftstyngede norske venn rynker brynene misfornøyd, og lar hver eneste edel dråpe gå til innvortes bruk. Denne metoden kan fort føre til at en ferie blant vinrankene i Sør-Afrika blir en promilletung opplevelse.

 • Overlevelsestips for vinsmakeren

 • Vinfristelser i bilder
 • Perfekt klima

  Cape Town og Western Cape-området i Sør-Afrika er som skapt for vinproduksjon, med klima som minner om forholdene ved Middelhavet. Dessuten er veiene gode, så området er også som skapt for vinturisme. Det finnes mange vinruter i Western Cape-området i Sør-Afrika, og disse kan vise deg vei til hundrevis av små og store vinfarmer. Og her er det mulig å kjøpe kvalitetsprodukter som koster en femtedel av hva vi er vant til i Norge.

  Groot Constantia er landets eldste vingård. I tillegg til vinproduksjon er det museum her, og du kan få mat i gårdens gamle "gentlemens quarter" som forøvrig ligger vegg i vegg med det tidligere slavekvarteret.
  Groot Constantia er landets eldste vingård. I tillegg til vinproduksjon er det museum her, og du kan få mat i gårdens gamle "gentlemens quarter" som forøvrig ligger vegg i vegg med det tidligere slavekvarteret. Vis mer
  [Ugjyldig objekt (NAV)]


  De beste vinmarkene

  Noen av rutene ligger i kort avstand fra Cape Town og egner seg godt for dagsutflukter fra Kappstaden. Det gjelder for eksempel de grønne åsene i området rundt universitetsbyen Stellenbosch, en halvtimes vei øst for Cape Town i hellingene mot False Bay. Dette er regnet som det fremste området for vinproduksjon i Sør-Afrika. Her er det fem ruter med til sammen 100 forskjellige vingårder innenfor en radius på få kilometer. Du kan også bli med på en støyende men original rundtur i Stellenbosch i luksushenger slept av en gammel traktor! Om bord får du servert noen av områdets beste viner. Forhør deg på byens turistkontor, selskapet heter The Omnibus Compagnie.

  Vinens vugge i Sør-Afrika

  Et annet vakkert alternativ er å svinge innom Constantia, vinindustriens vugge i Sør-Afrika. Her krones et vakkert landskap på Kapphalvøya med fem vinfarmer, hvorav en er den eldste gården på halvøya, og en annen den eldste vinfarmen i hele Sør-Afrika. Kun et tyvetalls minutter fra Cape Town ligger mellom deg og disse vinfarmene. Føler du for litt dyreopplevelser i tillegg, slår du til med en selsafari fra Hout Bay på Kapphalvøyas vestside.

  Vinmakere i Sør-Afrika produserer også sin egen champagne.
  Vinmakere i Sør-Afrika produserer også sin egen champagne. Vis mer


  Lenger av gårde

  Andre ruter krever større innsats i tid, men du kan da også velge å prøve deg på overnatting i gjestehus og hoteller i tilknytning til vineiendommene, for å nyte godt av både drikke og landskap.

  Her finner du vinrutene

  Vestkysten: Swartland og Olifants River
  Breede River Valley: Route 62, Tulbagh, Robertson, Worcester og Rawsonville.
  Winelands: Stellenbosch, Franschhoek, Paarl og Wellington.
  Klein Karoo
  Cape Town: Constantia og Durbanville
  Northern Cape
  Overberg (landets sørligste region)

 • Overlevelsestips for vinsmakeren

 • Vinfristelser i bilder
 • Mer om Cape Town

  Få med deg bildene fra Cape Town -

  fra verdens vakreste by til Sør-Afrikas flora og fauna

  .

  Mer for tørste sjeler

 • TEST DEG SELV: Er du en vinkjenner?
 • På druen gjennom Sør-Europa
 • Skummende ferietips – fra bryggeri til bryggeri
 • Knallsterk skotsk ferie

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer