Billig og bra i Amsterdam

Amsterdam er et godt valg som storbymål i tidlige høstdager. Her er hvordan du gjør byen på billigmåten.

Smale hus er det mange av i byen.
Smale hus er det mange av i byen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gratis eller billig – denne byen har i alle fall nok moro å by på. Både for kultur-Kåre, shopping-Siri og party-Petter. Overnatting får du fra så billig som 120 kroner natten i sovesal, eller 700 kroner for dobbeltrom på trestjerners i sentrum. Nederland er for øvrig kjent for å være et rimelig land å besøke hva gjelder mat og shopping.

Vi guider deg til gratisopplevelser og tipser om:

 • Gratis eller billig på museum

 • Kontovennlig overnatting
 • [Ugjyldig objekt (NAV)]

  Skroll ned for mer.

  Selve byen med sine kanaler og hus er kanskje den største severdigheten av alle. De særpregede gavelhusene fyller breddene på kilometervis med kanaler, og skaper en romantisk ramme rundt byvandringen. På din ferd gjennom gatene bør du se etter det som er verdens smaleste hus. I Singel nummer 7 finner du det som kun er en meter bredt – bare litt bredere enn inngangsdøren. Riktignok er dette huset litt bredere på den andre siden. Et annet smalbodd sted finnes i 22 Oude Hoogstraat. 2 meter og 2 centimeter er målene fra vegg til vegg på husets front, og det strekker seg 6 meter i dybden. Den bredeste private residensen i Amsterdam er for øvrig 22 meter fra ende til annen, og ligger i Kloveniersburgwal 26, like ved et hus som kun måler 2,44 meter på det bredeste.

  Flere merkelige bygg

  Arkitekturseverdigheter er det i det hele tatt mange av i denne byen. I Roemer Visscherstraat 20 til 30A kan du se syv europeiske stilretninger i samme gate. Arkitekten Tjeerd Kuipers som døde i 1942, fikk bygget disse privatboligene som et portrett av europeisk arkitektur og historie i 1894. Tysk romantikk, fransk chateau, spansk-maurisk villa, italiensk palazzo, russisk katedral med løkkupler, nederlandsk renessanse og britisk cottage.

  Billig på to hjul

  Flere sykkelutleiesteder - dette så vi på hovedgaten Damrak.
  Flere sykkelutleiesteder - dette så vi på hovedgaten Damrak. Vis mer


  I denne paddeflate storbyen er syklistene mer tallrike enn bilistene; det finnes til og med egne parkeringshus for sykler! Som turist bør du benytte muligheten til å dekke større distanser per to hjul langs byens 400 kilometer med sykkelveier. Sykkel kan leies hos flere operatører i Amsterdam. Pris omkring fire euro for to timer, 6,5 euro for en dag og 11,50 for to dager.

  Prøv for eksempel MacBike.

  Gratis fergetur

  Med Buiksloterwegfergen kan du dra fra kai ved sentralstasjonen til det nordlige Amsterdam. Gratis. Ikke veldig eventyrlig overfart, men fin utsikt underveis, både over vannet, breddene og båtene. Du kan også ta Javafergen til Javaøya, en ny øy i Oostelijke Haven, som er et must for arkitekturfriker med sine moderne konstruksjoner. Du kan ta med sykkel på fergene, som går fra kai sju og åtte ved sentralstasjonen.

  En av de mange vakre broene i Amsterdam.
  En av de mange vakre broene i Amsterdam. Vis mer


  Bro med utsikt

  Amsterdam har utallige broer. 15 av dem kan du se fra broen på hjørnet av Reguliersgracht og Herengracht, på den siden av gaten med odde nummer. Med ryggen mot Thorbeckeplein torg ser du seks broer på rekke. Til venstre, over Herengracht ser du enda seks broer. Til høyre ser du to. Til sammen blir dette 15 med den broen du står på.

  Tidlig ute

  Byen er et populært reisemål for homser og lesber. Ikke så merkelig, når vi får vite at Amsterdam fikk sin første åpne homsebar allerede i 1920! Baren finnes ikke lenger, men deler av den er utstilt i det historiske museum i Kalverstraat 92.

 • Gratis eller billig på museum? Fra Van Gogh til verdens største diamant.
 • Kontovennlig overnatting – fra sovesal til rom med sjarme
 • Mer om Amsterdam og Nederland

  Backpacker-reporter Lene Heibergs opplevelser i Amsterdam.
  På tok i undervannsland
  Amsterdam i ekspressfart
  Skipper med kjærlighet

  Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer