Billig og bra i Amsterdam

Amsterdam er et godt valg som storbymål i tidlige høstdager. Her er hvordan du gjør byen på billigmåten.

Smale hus er det mange av i byen.
Smale hus er det mange av i byen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gratis eller billig – denne byen har i alle fall nok moro å by på. Både for kultur-Kåre, shopping-Siri og party-Petter. Overnatting får du fra så billig som 120 kroner natten i sovesal, eller 700 kroner for dobbeltrom på trestjerners i sentrum. Nederland er for øvrig kjent for å være et rimelig land å besøke hva gjelder mat og shopping.

Vi guider deg til gratisopplevelser og tipser om:

Gratis eller billig på museumKontovennlig overnatting

Skroll ned for mer.Selve byen med sine kanaler og hus er kanskje den største severdigheten av alle. De særpregede gavelhusene fyller breddene på kilometervis med kanaler, og skaper en romantisk ramme rundt byvandringen. På din ferd gjennom gatene bør du se etter det som er verdens smaleste hus. I Singel nummer 7 finner du det som kun er en meter bredt – bare litt bredere enn inngangsdøren. Riktignok er dette huset litt bredere på den andre siden. Et annet smalbodd sted finnes i 22 Oude Hoogstraat. 2 meter og 2 centimeter er målene fra vegg til vegg på husets front, og det strekker seg 6 meter i dybden. Den bredeste private residensen i Amsterdam er for øvrig 22 meter fra ende til annen, og ligger i Kloveniersburgwal 26, like ved et hus som kun måler 2,44 meter på det bredeste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer