Billig og gratis i Oslo

Det behøver ikke koste skjorta med en helg i hovedstaden. Vi har kartlagt gratis opplevelser og billig overnatting for deg som vil oppdage Oslo på lavbudsjett.

Publisert
Sist oppdatert

Storbyferie kan bli dyrt, men med denne veilederen på innerlomma kan du gjøre Oslo for en rasende billig penge. Det finnes en mengde gratisopplevelser i Oslo; både typiske turistattraksjoner i friluft, og museer og utstillinger som faktisk er gratis.

Overnatting er kanskje det som fryktes å trekke mest penger ut av feriebudsjettet, men det kan gjøres ganske så billig. Vi har funnet overnatting for fra 140 kroner natta per person i sovesal, eller fra 410 kroner for et dobbeltrom.

Klikk her for å se hvor du kan overnatte rimelig, og hva det koster.

Skroll ned for gratisopplevelser.

Akershus Festning

Festningen vis-a-vis Aker brygge er en middelalderborg fra 1299. Eiendommen ble senere ombygget til renessanseslott, for dernest å bli utvidet til festningsanlegg i 1592. Du kan delta på gratis omvisning på festningsområdet om sommeren, fra 16. juni til 17. august. Omvisningene går fra Informasjonssenteret klokken 10, 12, 14 og 16 mandag til fredag, og klokken 12, 14 og 16 lørdag og søndag. Det kan også være verdt å få med seg HM Kongens Gardes vaktskifte klokken 1330. Informasjonssenteret har også en utstilling: "Nye barrikader", som viser forsvarets og festningens historie. Informasjonssenteret har åpent 9 til 16 (9 til 17 i sommermånedene) mandag til fredag, og 11 til 17 (9 til 17 i sommermånedene) lørdag og søndag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer