Billig shopping

London er storshopperens mekka, og det skorter ikke på stormagasin som gir Steen & Strøm og Glassmagasinet seriøse mindreverdighetskomplekser.Tekst og bilder: Stine Okkelmo

Publisert
Sist oppdatert

Londonshoppere karakteriseres i kategorier etter hvilket av de tre store de foretrekker; Harrods, Harvey Nichols eller Selfridges. Det er spennende å se alt disse magasinene har å by på, men billig er det ikke.

Kjedebutikker

For budsjettshoppere er kjedebutikker som Topshop (Topman for gutter), Miss Selfridge, River Island og Warehouse verdt et besøk. I tillegg finnes også spanjolene Mango og Zara, men prisene deres er lavere i Spania. Marks & Spencer, eller Marks & Sparks som det kalles på folkemunne, holder fortsatt koken og prøver å få et yngre image med nye kolleksjoner. Det er først og fremst for undertøy folk handler her.

Markeder

Ellers er det spennende å gå på skattejakt i Portobello Road, Camden Market, Spitalfields Market eller Petticoat Lane. Her finner du gamle skinnjakker, bootleg CD’er eller klær av unge klesdesignere som fortsatt studerer på anerkjente St. Martin’s college. For samlere finnes det gamle utgaver av blader som LIFE. Kanskje Playboy fra 60-tallet frister?

Husk bare at disse markedene har alle blitt turistmagneter, og hva gjør en dreven salgsmann når turister er hovedkundene? Skrur opp prisene, så klart! Fortsatt kan du gjøre varp, og husk at på markeder er det lov å prute.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer