Billig søvn i Madrid

Skal du til Madrid? Sjekk ut disse rimelige overnattingsstedene.

Du kan få mye stil for pengene i Madrid. Foto: Hotel Abalu
Du kan få mye stil for pengene i Madrid. Foto: Hotel Abalu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spanias hovedstad lokker med shopping, kunstopplevelser i verdensklassen, barhopping og tapas i endeløse rekker, churros con chocolate, og mye, mye mer.

Les også: Storbyguide: Madrid

Det fine med Madrid er at du slipper å bo i trange kott i utkanten av byen dersom du reiser hit på et moderat budsjett. Det finnes flere bra og billige hoteller midt i sentrum. Telegraph.co.uk har plukket ut sine favoritter, som vi her presenterer. DinSide har selv bodd på to av hotellene (Plaza Mayor og Meninas), og går god for begge disse to. Og kjenner vi Telegraph rett, så er det ingenting å utsette på de andre hotellene på listen, heller.

Les også: Tips til Madrid-ferien

Hostal Armesto
Lite og hyggelig hostell med åtte rom, alle har eget bad. Det ligger i en rolig bakgate i Huerta, en fem minutters spasertur fra Pradomuseet og Thyssen-Bornemisza. NB! Ingen frokostservering.

Pris: 50 euro, rundt 425 kroner, for et dobbeltrom uten frokost
Adresse: Calle San Agustin, No. 6
På nett: Hostal Armesto

Foto: Hotel Oriente
Foto: Hotel Oriente Vis mer


Hostal Oriente
Dette hostellet ligger like over gaten for operaen, så dette er midt i smørøyet. De 34 rommene er små, men rene og ordentlige. Merk at de fleste bare har enkeltseng. Alle har aircondition og eget bad. Ingen frokostservering.

Pris: 75 euro, rundt 640 kroner, for et dobbeltrom uten frokost
Adresse: Calle Arenal, 23
På nett: Hostal Oriente

Hotel Plaza Mayor
Perfekt beliggenhet rett ved Plaza Mayor, og ikke langt unna La Latina, som er full av barer og restauranter. Hotellet har bare to stjerner, men standarden er veldig bra. Enkle, men rene og ordentlige rom, 34 til sammen. Enkel frokostservering du betaler ekstra for.

Pris: 85 euro, rundt 720 kroner, for et dobbeltrom uten frokost
Adresse: Calle Atocha, 2
På nett: Hotel Plaza Mayor

Foto: Hotel San Lorenzo
Foto: Hotel San Lorenzo Vis mer


Hostal San Lorenzo
Dette hostellet ligger i Chueca, bydelen der utelivet og shoppingen er konsentrert. Det betyr at det kan bli litt bråkete, så det kan være lurt å be om et rom mot bakgården. Hotellet har 40 rom, de er enkle, men ordentlige.

Pris: 59-100 euro, rundt 500-850 kroner, for et dobbeltrom uten frokost
Adresse: Calle Clavel, 8
På nett: Hotel San Lorenzo

Foto: Hotel Abalu
Foto: Hotel Abalu Vis mer


Hotel Abalu
Superstilig lite hotell som er renovert i moderne stil. De 15 rommen er innredet i forskjellig stil. Noen rom er litt små, men de er smart innredet. Frokosten inntas i Beauty Bar, som også fungerer som kafé og bar om kvelden. Frokost koster ekstra for deg som bor i standardrom, men er inkludert i prisen for de større rommene.

Pris: 107 euro, rundt 900 kroner, for et standardrom (dobbeltrom)
Adresse: Calle Pez, 19
På nett: Hotel Abalu

Hotel Inglés
I andre enden av skalaen finner vi dette hotellet, som har eksistert siden 1853. De 58 rommene har overdådig innredning og er forholdsvis store. Hotellet ligger i en gate med en del barer, så det kan være noe støy om natten.

Pris: Fra 118 euro, rundt 990 kroner, for et dobbeltrom uten frokost
Adresse: Calle Echegaray, 8
På nett: Inglés

Foto: Room Mate Alícia
Foto: Room Mate Alícia Vis mer


Room Mate Alícia
Dette hotellet er en del av en svært populær og ganske ny spansk minihotellkjede, som tilbyr trendy men rimelige hotellrom. Du må bestille tidlig for å få rom. Hotellet ligger midt i smørøyet, ved Plaza Santa Ana. De 34 rommene har lydisolerte vinduer og moderne innredning. To av rommene har egne terrasser med badebasseng!

Pris: Fra 118 euro, rundt 990 kroner, for et dobbeltrom uten frokost
Adresse: Calle Prado, 2
På nett: Room Mate Alícia

Merk! Det finnes tre andre Room Mate-hoteller i Madrid. Finn de andre her.

Foto: Hotel Meninas
Foto: Hotel Meninas Vis mer


Hotel Meninas
Lekkert hotell i en sidegate til operaen, midt i byen. Dette hotellet koster litt mer enn de andre, men du får mye stil for pengene. Noen av de 37 rommene er ganske små, men de er alle moderne og fine. Hotellet har også enkeltrom. En variert frokost serveres i den gamle vinkjelleren.

Pris: 109 euro, rundt 925 kroner, for et dobbeltrom inkl. frokost
Adresse: Calle Campomanes, 7
På nett: Hotel Meninas

Foto: Posada del Peine
Foto: Posada del Peine Vis mer


Petit Palace Posada del Peine
Dette hotellet ligger fint til i en sidegate til Plaza Mayor, og ligger i en vakker bygning fra 1610. De 69 rommene er imidlertid moderne. Alle har bad med multijet-dusj, og laptoper med fri nettilgang. Frokost er ikke inkludert, men kan bestilles i tillegg.

Pris: 115 euro, rundt 975 kroner, for et dobbeltrom uten frokost
Adresse: Calle Postas, 17
På nett: Posada del Peine

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer