Billig underholdning

Musikaler, teater, kino, gatemusikanter og kunstnere.Tekst og bilder: Stine Okkelmo

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det er alltid masse på gang i London, både når det gjelder utstillinger, konserter, klubbkonsept eller stand-up show. For den beste informasjonen bør du få tak i magasinet Time Out eller Evening Standard’s Metro magasin som kommer med avisen hver torsdag. Det kan også lønne seg å sjekke websider som www.london.eventguide.com eller www.thingstodo-london.com.

Musikaler og teater

London er musikalelskernes himmel. Foto: Stine Okkelmo
London er musikalelskernes himmel. Foto: Stine Okkelmo Vis mer


Om du planlegger en helaften med både restaurantbesøk og musikal finnes det gode tilbud som inkluderer restaurantbesøk og billetter til kjente musikaler som My Fair Lady, Phantom of the Opera, Bombay Dreams og Lion King. Slike tilbud koster £40-45 og gir deg billetter til de beste setene og et to retters måltid på en utvalgt restaurant i nærheten av teateret. Tilbudet gjelder som regel bare man-tors.

Gå til www.whatsonstage.com og klikk på linken “All prizes & offers”. Her finner du også to for en tilbud på billetter til teaterstykker og stand-up show. (Men ikke regn med å finne et slikt tilbud for Romeo og Julie eller andre klassikere!)

Kino

Nå er faktisk Moræus Hansen og co ganske flink til å få nye filmer til Norge, det hender ofte at amerikanske filmer kommer raskere til Norge enn England. Men er det en britisk film du gjerne vil se, finnes det flust med kinoer i London. Prisene er dessverre relativt stive, £8-9 for billetten, men hvis du går på kino en mandag eller på formiddagen er det ofte billigere. Er du student kan du få rabatt med internasjonalt studentkort. Kjøp Londons ettermiddagsavis Evening Standard, som lister programmene til de forskjellige kinoene.

Er det kanskje en film du har gått glipp av? Da bør du sjekke programmet til Prince Charles Cinema ved Leicester Square. Her vises gamle filmer og filmer som gikk av de store kinoenes plakater for noen måneder siden. Programmet varierer fra dag til dag og kan sjekkes på www.princecharlescinema.com. Billetter koster rundt £4. På fredager har du muligheten til å gå på Sound of Music Singalong. Her sitter du og gauler med når Julie Andrews synger “Climb Every Mountain” med klokkeklar røst. Alle sangene er tekstet på skjermen.

Gatemusikanter og -kunstnere

Pussige gatekunstnere i Covent Garden. Foto: Stine Okkelmo
Pussige gatekunstnere i Covent Garden. Foto: Stine Okkelmo Vis mer


London er full av gatemusikanter som gir liv til byen. Covent Garden er spesielt populært, og her må faktisk kunstnerne gå på audition for å få lov å opptre. Ellers står det ofte noen og spiller på store tubestasjoner som Leicester Square, Charing Cross eller Kings Cross. Når vakker harpemusikk smyger seg inn i de trange gangene på tubestasjonen blir det hele nesten en himmelsk opplevelse. Og det beste? Denne type underholdning er gratis, men det er alltid hyggelig å gi noen mynter.

Tilbake til innledningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer