Fly til USA fra Norge

Billigaktør klar for take-off

Nysatsingen Norse Atlantic har startet billettsalget.

KLART: Norse Atlantic Airways er snart i gang med å frakte folk over Atlanterhavet. Foto: Martin Gramnæs
KLART: Norse Atlantic Airways er snart i gang med å frakte folk over Atlanterhavet. Foto: Martin Gramnæs Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i januar at det nye flyselskapet Norse Atlantic Airways - som har Bjørn Kjos på eiersiden - fikk tillatelse til å fly folk til USA.

Fredag melder de om at billettsalget har startet, og første avgang går til JFK-flyplassen i New York 14 juni.

Fire ruter

- Dette er en stor dag for alle oss i Norse, og jeg vil takke alle våre fantastiske medarbeidere og støttespillere som har bidratt til at vi nå kan tilby de laveste prisene på direkteflygninger fra Norge til USA. Vi ser fram til å ønske kunder velkommen om bord i våre moderne, komfortable og mer miljøvennlige Dreamliner-fly, sier konsernsjef Bjørn Tore Larsen i Norse Atlantic Airways, i en pressemelding.

Det starter med to flyvninger i uka, men dette øker med tre fra og med 21. juni.

En kjapp prissjekk ved lunsjtider fredag viser at en ukestur til New York fra 14. til 21. juni vil koste 2127 kroner. Prisen er 993 kroner tur og 1134 kroner retur.

18. juni er det klart for flygninger til Fort Lauderdale i Miami, før Orlando og Los Angeles starter henholdsvis 5. juli og 9. august.

Tror prisene holder seg

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair har troa på nykommeren.

- Ser vi på prisnivået, så er det nok første gang jeg ser disse prisene på direktefly til USA, kommenterer han til DinSide.

Han tror prisene som nå er presentert, vil holde seg en god stund.

- Norse har vært tydelige i sin kommunikasjon når det gjelder å tilby attraktive priser, men alle setene vil jo ikke gå til denne prisen, poengterer han.

En ukjent faktor er imidlertid prisen på jetfuel, som har skutt i været.

- Den er opp 69 prosent siden desember 2021 og opp 560 prosent siden april 2020. Dette er noe alle flyselskaper kjenner på, og noe av dette kan bli tatt igjen i billettprisen, sier han.

Norse Atlantic skal også fly frakt, og Elnæs påpeker at gode priser på transport av norsk sjømat, også kan være med på å subsidiere billettprisen.

- Selv om hovedfokuset vårt vil være passasjertransport vil cargo være et viktig supplement og derfor en viktig del av vår strategi fremover, har selskapet tidligere uttalt til fagnettstedet Logistikk Inside

- Selskapet virker godt skrudd sammen, med nok piloter og kabinpersonale til å levere på ruteprogrammet, legger Elnæs til.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer