Billigbriller er best

Barnesolbriller fungerer like godt i dyre som i billige utgaver.

Publisert
Sist oppdatert

Det danske forbrukerbladet Tænk + Test har gjort en undersøkelse av solbriller for barn. Konklusjonen er at billige briller beskytter vel så godt som dyre.

Passformen

Om målet er å beskytte øynene mot UV-stråling, er passformen det viktigste kriteriet skriver Tænk + Test. Sitter brillen godt inntil sidene og over/under øynene, vil lite sollys slippe inn til øyet, og barnet er godt beskyttet. Dette er viktigere enn de tekniske kvalitetene på glasset, der forøvrig de fleste solbrillene i den danske testen er ganske like.

Billigste brille vant

Bladet har testet 15 solbrillepar for barn, til priser fra 20 til 425 danske kroner. Testen er foretatt både i laboratorium og i praktisk bruk. Testvinneren ble et brillepar fra Hennes & Mauritz, det billigste i testen.

Ekstern lenke:

 • Tænk + Test om solbriller for barn.
 • For å lese hele testen må du abonnere på Tænk + Test eller betale for tilgang.

  Mørke briller er ikke det samme som god beskyttelse. Her er handletipsene for deg som ønsker best mulig vern mot strålene.

 • Porno for brillefetisjistene - årets hete solbrillemote
 • Farlig solkrem? Svenske medier advarer mot farlige stoffer i solkremer.

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer