Billige restauranter

I forhold til prisene i Norge er det for det meste relativt billig å gå ut og spise i London. Allikevel synes nok andre turister at prisene i London er i stiveste laget og feller kanskje en liten tåre over kvaliteten på maten.Tekst og bilder: Stine Okkelmo

Publisert
Sist oppdatert

Restauranter med utsøkt mat kan nevnes i fleng; Nobu, Momos, The Ivy og Riverside Café. Men hvis du ikke ønsker en regning på over tusenlappen bør du ikke bestille bord her.

Heldigvis finnes det steder hvor prisene er lave og kvaliteten god. Tommelfingerregelen er å komme seg ut av turistområdene i sentrum, og heller sette kursen for lokale “high streets” som Clapham High Street i Clapham, Upper Street i Islington eller Hoxton Square i Hoxton. Her vil du få et brukbart toretters måltid med vin for £15 (cirka 170 kroner). Mange restauranter i disse områdene har også gode lunsjtilbud som varer fra 12 til 17.

Er det en skikkelig indisk karrirett du er ute etter, er Brick Lane stedet å dra. Her ligger billige indiske restauranter tett-i-tett og serverer britenes nasjonalrett, Chicken Tikka Masala, som ikke egentlig er indisk i det hele tatt, men skapt for å tilfredstille britenes sarte smaksløker.

I sentrum finnes det allikevel restauranter som absolutt er verdt et besøk. I Soho ligger billige restauranter med mat av det eksotiske slaget. Kjeder finnes det mange av i London, og blant de godkjente er Pizza Express, Ask Pizza og Wagamamas, som serverer asiatisk mat. Det slår heller aldri feil å ta seg en matbit på en av de store pubkjedene som Slug & Lettuce eller All Bar One, hvor du kan få deg en real burger eller fish & chips.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer