Billige sydenhytter frister

To prosent av oss har fritidsbolig i utlandet, og Spania vinner flest norske boligkroner.

Publisert
Sist oppdatert

Alle kjenner etter hvert noen med fritidsbolig i utlandet; en nabo, en onkel, et foreldrepar, en kollega. Undersøkelser utført av Sentio AS for Norges Eiendomsmeglerforbund viser at to prosent av oss har fritidsbolig i utlandet. Det tilsvarer i overkant av 90.000 mennesker. Og i tillegg viser undersøkelsen at tre prosent av oss vurderer å skaffe slik bolig. Men hvor velger vi å bo?

Mer ser du lenger nede på siden

Kjøpe bolig i utlandet - se opp for lureri

Spania mest pop

Spania er, ikke overraskende, det suverene førstevalget for nordmenn som handler fritidsbolig i utlandet. Costa del Sol, Costa Blanca, Kanariøyene og Barcelona. Alle er områder som tiltrekker seg tusenvis av norske feriehuskjøpere. Her finnes det også et uttall meglere som spesialiserer seg på salg til nordmenn. Og dessuten flokker vi oss til hytter, hus og leiligheter over kjølen. Strandlinjer, torp og råbillige leilighetskomplekser har vært et fristende alternativ for norske hyttejegere som har sett seg lei på overprisede koier i Norge. Andre land som virker tiltrekkende på nordmenn er Frankrike, Italia, Portugal, Kypros og Hellas.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer