Billigere å reise enn å bli hjemme?

Nå er reiseprisene så lave, at vi lurer på om det er billigere å dra enn å bli hjemme? Bli med på et lite regneeksperiment.

Publisert
Sist oppdatert

Det er billig å reise nå, så billig at vi lurer på om det rett og slett lønner seg å oppsøke fremmede land fremfor å holde oss hjemme. Det må vi finne ut mer om - vi prøver noen regnestykker:

Det laveste prisnivået

Det er de store store prisforskjellene mellom Norge og flere av våre aktuelle ferieland som kan gjøre det lønnsomt å emigrere for noen dager. Det ser vi for eksempel ved å studere OECDs oversikt over Comparative Price Levels. Oversikten tar utgangspunkt i en kurve med forbruksvarer og –tjenester tilsvarende 100 kroner i Norge, og viser hva den koster i norske kroner i andre land. Varene er valgt ut etter de ulike landenes forbruksmønstre. Disse tallene viser at vi betaler desidert mest for den daglige handlingen her hjemme, sammenlignet med de åtte landene vi har valgt oss som aktuelle reisemål. I teorien er det derfor mulig å spare en del på å leve noen dager i utlandet.

Storbritannia: 80 kronerPortugal: 58 kronerFrankrike: 80 kronerSpania: 66 kronerItalia: 73 kronerHellas: 67 kronerTyrkia: 41 kronerUSA: 70 kroner

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer