Billigere billetter på Internett?

Flyselskapene vil at vi skal bestille flybilletter på nett, og lokker med lavpris. Men finner vi de billigste billettene her?

Publisert
Sist oppdatert

"Merk at de billigste billettene kun selges på Internett."
"Husk at du kan finne billigere billetter på Internett."
"Vi gjør oppmerksom på at prisene er lavere på Internett."

Billige flybilletter

Har du hatt problemer med å finne billigbilletter på nett? (Avsluttet)
Ja(85%) 701
Nei(11%) 93
Har ikke prøvd(4%) 34
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Trenden er klar - flyselskapene vil gjerne at vi skal gjøre bestillingsjobben selv. Ja, de går faktisk så langt at de oppfordrer til bruk av nettbestillingen både mens du sitter i telefonkø, og via telefonoperatørene som betjener deg når du endelig har fått kontakt. (At operatørene sitter og reklamerer for det som blir deres endelikt jobbmessig, er en annen sak.)

Men stemmer dette? Er nettbestillingene billigere? Vi har sjekket flere selskaper og avganger, og funnet at det ikke er så enkelt.

Mer leser du lenger ned på siden.

SAS er verstingen

Vi har tidligere uttrykt vår misnøye med SAS sine bestillingstjenester på nett (en test fra oktober 2002). Inntrykket etter vår runde i løpet av torsdag 27. februar er dessverre ikke stort bedre.

 • Billigtilbudet på nett var ikke tilgjengelig via bookingmotoren.
  Vi fant det først etter tips fra telefonoperatøren!
 • Dyrt på nett, utsolgt på telefon, billigere alternativ på telefon, enda billigere på nett.
  Forvirret? Det er vi også!
 • Billigere via reisebyrå.
  På en av strekningen sparte vi på byråhandel fremfor å kjøpe direkte fra flyselskapet.
 • Testen

  Veien til billigbillettene går gjerne via Internett, men det krever en god del egeninnsats.
  Veien til billigbillettene går gjerne via Internett, men det krever en god del egeninnsats. Vis mer
  [Ugjyldig objekt (NAV)]


  Vi sjekket hvordan det var å finne billigste pris på reiser i påsken og reiser i 17. mai helgen. Vi lette først på nett, og fulgte så opp med telefonforespørsler på samme reiser og datoer. Hele undersøkelsen ble utført i løpet av samme dag.

  Følgende strekninger ble undersøkt:

 • Oslo - Trondheim

 • Oslo - London

 • Oslo - Malaga
 • Vi har vært innom både SAS, Braathens, British Airways, Air France og Norwegian. Vi har også sett på prisene hos to nettreisebyråer, Restplass.no og Wideroe.no. (Det finnes mange flere nettreisebyråer, vårt utvalg er tilfeldig.) Hos SAS fant vi store differanser på telefon og nettbestilling, som eksemplene ovenfor viser. Det kan også være differanser i prisene fra nettreisebyråene, spesielt til utlandet. Her lønner det seg alltid å sjekke hos flere.

  For øvrig viste våre stikkprøver at det kan skille noen kroner på grunn av telefongebyrer. (Se hva du betaler i gebyrer hos de du kjøper reisen av - du kan spare store beløp på å bestille hos de med lavest gebyr.)

  I noen tilfeller fant vi litt større prisforskjeller:

  1: Air France til Malaga i mai - her skiller to hundre kroner i favør av nettbestillingen hos flyselskapet.

  2: Norwegian til Trondheim i mai - her skiller 150 kroner i favør av telefonbestillingen hos flyselskapet.

  3: Det lønner seg å sjekke flere nettreisebyråer. Mens London i påsken kostet 3.301 med British Airways via Wideroe.no, var prisen mer enn tusen kroner høyere hos Restplass.no. Begge hadde imidlertid billigere billetter tilgjengelig med SAS. (1.696 kroner tur-retur. Mer om dette priseksempelet kan du lese her.)

  Verktøy for reiselyst


  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer