Billigere Danmarks-turer fra Trøndelag

Den tiden trøndere måte starte Danmarksferien med en lang kjøretur og sutrende smårollinger i baksetet er over. Hurtigruten og Fjord Line har inngått et samarbeid som gjør det både enklere og billigere for reisende fra Trøndelag og Nord-Vestlandet å reise med ferge til England og Danmark. Nesten fra dør til dør.

Danskebåten - nå både enklere og billigere for trøndere og nord-vestlendinger.
Danskebåten - nå både enklere og billigere for trøndere og nord-vestlendinger. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De to fergeselskapene samarbeider om å gi trøndere og nordvestlendinger en billigere og enklere tur med båt til England eller Danmark. Nå er det slutt på den lange bilturen til fergeleiet i Bergen før bilen parkeres på bildekket og båtturen kan nytes fra dekkstoler, på danskebåtdisko'n eller foran enarmete banditter.

Reisen

Hurtigruten vil frakte reisende fra Hurtigrutens stoppesteder i Trøndelag og på Mørekysten til Bergen, før reisen går videre med Fjord Line til Newcastle i England eller Hanstholm i Danmark. Passasjerene kan selv velge om turen skal kombineres med et opphold i Vestlandets hovedstad eller om reisen skal gå direkte videre til det endelige bestemmelsesstedet.

Avreise fra Trøndelag og Mørekysten er på dagen eller kvelden (alt etter avreisestedet), med ankomst i Bergen kl 14.30 neste dag. Reisen er imidlertid ikke helt uten bilkjøring - reisende må selv kjøre fra Hurtigrutens kai til Fjord Lines fergeleie i Bergen, som ligger et par kilometer unna. Vel om bord i Fjord Line sine skip får reisende et nytt døgn på båt før de ankommer Newcastle eller Hanstholm.

Billigere for reisende

En bilpakke for to personer Trondheim - Newcastle vil koste 2.590 kroner, og 3.990 kroner om det er fire i bilen. Om reisende skulle kjøpe en tilsvarende billett idag, vil det koste helholdsvis 1.990 eller 2.990 kroner for to eller fire personer i bil fra Bergen-Newcastle. I tillegg kommer 900 kroner per person fra Trondheim til Bergen med Hurtigruten - og et tillegg for å ta med bilen ombord. To personer vil da spare fra 1.200 kroner - og fire personer fra 2.600!

– Svært mange fra Trøndelag og Nord-Vestlandet tilbringer ferien sin i Danmark og Storbritannia, og mange synes det er slitsom å kjøre bil i hele ferien, sier hurtigrutedirektørene Arne Trengereid (TFDS) og Knut Sevaldsen (OVDS) og markedsdirektør Nils Henrik Geitle i Fjord Line i en pressemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer