Billigflyene dumper Stavanger

Både Norwegian og Sterling kutter nå ruter fra Stavanger. Rogalendingene flyr ikke nok.

Norwegian og Sterling kutter fra Sola.
Norwegian og Sterling kutter fra Sola. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norwegian annonserte denne uken at Londonruten fra Sola kuttes fra 16. august. Like etter kom meldingen fra Sterling om at de vil kutte sine Spania-ruter fra oljebyen i vinter. Og selv om de holder åpent for nye ruter fra våren av, så er det ikke sikkert at rogalendingene kan bruke dette selskapet fra hjemmeflyplassen neste år.

Flyr for lite

Begge selskapene begrunner rutereduksjonene med svakt belegg. Stavangerfolket vil ikke til London i tilstrekkelig grad til at Norwegian ser seg tjent med å opprettholde rutetilbudet på fire ukentlige avganger. Informasjonssjef Anne Grete Ellingsen i Norwegian opplyser til NTB at reisende som har bestilt billetter Stavanger-London fra 16. august kan få disse refundert, de kan booke om til en tidligere avgang, eller benytte seg av utreise fra Bergen eller Oslo.

Sterlings administrerende direktør Harald Andresen forteller til Stavanger Aftenblad at selskapet dropper rutene til Alicante og Malaga etter to år med svakt belegg i vintermånedene. Rutekuttet gjelder fra og med vintersesongen, altså 1. november. Det er fortsatt muligheter for at rutene åpner igjen i neste sommersesong som starter 1. mai.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer