Billigflyene dumper Stavanger

Både Norwegian og Sterling kutter nå ruter fra Stavanger. Rogalendingene flyr ikke nok.

Norwegian og Sterling kutter fra Sola.
Norwegian og Sterling kutter fra Sola. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norwegian annonserte denne uken at Londonruten fra Sola kuttes fra 16. august. Like etter kom meldingen fra Sterling om at de vil kutte sine Spania-ruter fra oljebyen i vinter. Og selv om de holder åpent for nye ruter fra våren av, så er det ikke sikkert at rogalendingene kan bruke dette selskapet fra hjemmeflyplassen neste år.

Flyr for lite

Begge selskapene begrunner rutereduksjonene med svakt belegg. Stavangerfolket vil ikke til London i tilstrekkelig grad til at Norwegian ser seg tjent med å opprettholde rutetilbudet på fire ukentlige avganger. Informasjonssjef Anne Grete Ellingsen i Norwegian opplyser til NTB at reisende som har bestilt billetter Stavanger-London fra 16. august kan få disse refundert, de kan booke om til en tidligere avgang, eller benytte seg av utreise fra Bergen eller Oslo.

Sterlings administrerende direktør Harald Andresen forteller til Stavanger Aftenblad at selskapet dropper rutene til Alicante og Malaga etter to år med svakt belegg i vintermånedene. Rutekuttet gjelder fra og med vintersesongen, altså 1. november. Det er fortsatt muligheter for at rutene åpner igjen i neste sommersesong som starter 1. mai.

Andre lavprisruter i området

SAS Braathens flyr imidlertid fortsatt fra Sola, og har herfra blant annet ruter til Alicante og London. Norwegian har også en annen rute fra Stavanger, nemlig til Nice en gang ukentlig. Lavprisgiganten Ryanair flyr fra Vestlandet til London, men har valgt Haugesund som utgangspunkt. Fra Bergen går flere direkteruter ut i Europa med både SAS Braathens, Norwegian og Sterling.

 • Hvor kan du fly til lavpris? Her er ruteoversikten fra hele landet
 • Norwegian varsler flere kutt

  Norwegians nåværende ruter til Kirkenes og til Svalbard er også til vurdering i selskapet, melder NTB. Kirkenes-ruten fra Oslo, som ble startet 15. april i år med fire avganger hver retning i uken, vurderes stoppet fra oktober og gjennom kommende vintersesong. En avgjørelse vil bli tatt etter sommeren, sier Ellingsen.

  Også ruten mellom Tromsø og Longyearbyen på Svalbard ligger an til å bli stoppet. Den ble startet 1. april i år med tre rundturer i uken. Avgjørelsen vil bli tatt mot slutten av sommeren også for denne ruten, sier Anne Grete Ellingsen.


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer