Beste kabinkoffert

Billigkoffert slo nesten alle i stor test

Billig like bra som dyrt, viser test av trillekofferter fra blant annet Samsonite, Rusta, Clas Ohlson og American Tourister.

HÅNDBAGASJE: En svensk test av kabinkofferter avslører at billig kan være nesten like bra som dyrt. Ifølge testen er kun marginale forskjeller på Kabinkofferten Regent fra Rusta og Flux fra Samsonite. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB scanpix (koffertene på bildet er ikke identiske med de omtalte koffertene fra testen)
HÅNDBAGASJE: En svensk test av kabinkofferter avslører at billig kan være nesten like bra som dyrt. Ifølge testen er kun marginale forskjeller på Kabinkofferten Regent fra Rusta og Flux fra Samsonite. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB scanpix (koffertene på bildet er ikke identiske med de omtalte koffertene fra testen) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske forbrukeravisa Testfakta har testet trillekofferter, både billige og dyre.

Konklusjonen er: Den billigste kabinkofferten er nesten like bra som den dyreste.

Dette er helt i tråd med en større tysk test av kabinkofferter som Dinside tidligere har skrevet om. Der testet Stiftung Warentest 20 kabinkofferter med priser fra fra cirka 250 til 6000 kroner - og de fant at mens du får en svært god koffert for en tusenlapp, overbeviser ikke kofferter til flere tusen kroner nok til å forsvare prislappen. Du kan lese mer om resultatene fra den testen her.

Gull fra arkivet: Vi festet kameraer på en koffert, for å se innsiden av det kompliserte bagasjesystemet på flyplassen! Se flere ferske reisesaker på http://www.dinside.no/reise/">http://www.dinside.no/reise/">http://www.dinside.no/reise/ Video: Per Ervland Vis mer Vis mer

Rusta og Samsonite nesten like bra

Testfakta har testet i alt sju kabinkofferter. De har testet kofferter fra Samsonite, Rusta, Epic, Clas Ohlson, Cavalet, American Tourister og Airbox.

Best i test er Samsonite Flux, som koster 1.899 kroner i Norge. Den har et volum på 37 liter, som kan utvides til 44 liter ved hjelp av en smart utvidelsesfunksjon. Egenvekten på denne er 2,7 kilo.

Samsonite oppnår best totalscore.

Men billigkofferten Regent fra Rusta skårer nesten like bra - og den koster nesten kun en fjerdedel av prisen for Samsonites Flux.

For 499 kroner får du en koffert som rommer 33 liter og som veier 2,5 kilo.

Rustas billigkoffert skårer faktisk bedre enn Samsonite på holdbarhet/slitasje - men får noe kritikk for at håndtaket er smalt og dermed passer best for dem med smalere hender. Samsonite skårer til gjengjeld ekstra på smarte funksjoner.

Du kan se alle testresultatene også på de andre koffertene i testen hos Testfakta.se

KABINKOFFERT FRA RUSTA: Kabinkofferten Regent fra Rusta skårer kun 0,1 poeng dårligere enn Samsonite-kofferten. Regent finnes i flere størrelser. Og ja, den er mye billigere: Denne utgaven, som er testet, koster 499 kroner. Foto: Rusta
KABINKOFFERT FRA RUSTA: Kabinkofferten Regent fra Rusta skårer kun 0,1 poeng dårligere enn Samsonite-kofferten. Regent finnes i flere størrelser. Og ja, den er mye billigere: Denne utgaven, som er testet, koster 499 kroner. Foto: Rusta Vis mer

- Bevis på at vi lykkes

Cecilia Gärdestad, kommunikasjonssjef i Rusta, sier til Dinside at de er veldig glade for at deres kabinkoffert får det beste resultatet på utholdenhetstesten og at de totalt kommer ut bare 0,1 poeng bak testvinneren.

- Den desidert dyreste kofferten og den klart billigste kofferten er snublende nær hverandre i kvalitetsvurderingen. Vi ser testresultatet som et bevis for at vi lykkes med Rusta sitt arbeid for å kontinuerlig sikre god kvalitet på våre produkter, uttaler Gärdestad.

- Flux er i et helt annet materiale

Marianne Selander, Nordic Marketing & PR Manager ved Samsonite, gir Rusta all ære for deres resultater, men hevder at materialene koffertene er laget av ikke er sammenliknbare:

- Vi er veldig imponerte over Rustas resultater, men synes det er viktig å poengtere at Flux er gjort i et helt annet materiale. Flux er laget i et materiale som heter polypropylen som er et mykere og mer fleksibelt materiale med mange gode egenskaper ved kulde, som er tilfellet når kofferten sjekkes inn, sier Selander til Dinside.

KABINKOFFERT FRA SAMSONITE: Kofferten Flux fra Samsonite vinner testen, men kun hårfint foran den mye billigere Rusta-kofferten. Den finnes i flere størrelser, men denne som er testet koster 1.899 kroner. Foto: Samsonite
KABINKOFFERT FRA SAMSONITE: Kofferten Flux fra Samsonite vinner testen, men kun hårfint foran den mye billigere Rusta-kofferten. Den finnes i flere størrelser, men denne som er testet koster 1.899 kroner. Foto: Samsonite Vis mer

Hun hevder videre at Samsonite er et globalt varemerke som har garantier og service som veldig få kan sammenlikne seg med.

Rusta har tre års garanti på sine Regent kofferter. Samsonites Flux-koffert har ifølge Samsonites nettsider en «begrenset fem års global garanti». Denne garantien gjelder kun produksjons- eller materialfeil.

- Veldig overrasket

Testfakta har også testet en koffert fra merket American Tourister, som er et Samsonite-merke, men en billigere variant. Denne gjør det ikke like bra i testen som Samsonite - og den får kritikk for å være den eneste kofferten i testen som ikke består penetrasjonstesten og som får en stor sprekk.

Selander uttaler til Dinside at American Tourister Soundbox presterer litt bedre eller like bra som de andre testede koffertene på de øvrige punktene som testes, og hun understreker at de også har garantier på denne produktlinjen.

- Vi er imidlertid veldig overrasket over at Soundbox skårer så lavt på penetrasjonstesten. Soundbox har lite reklamasjoner. Vi kommer til å be om å få produktet returnert så vi kan inspisere og se på skaden, sier Selander til Dinside.

Dette er testet

Det er det tyske laboratoriet PZT som har gjort testen for Testfakta. Alle koffertene i testen er av hardplast og er cirka 55 centimeter høye. Testen omfatter både slitasjetester på teleskophåndtak, hjul, og glidelås, samt falltest, penetrasjonstest, vanntetthet og praktisk bruk og håndtering.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer