Billigst i Alpene

Dyreste skisted er fire ganger så dyrt som billigste.

ALPEFERIE: Oberstaufen i Tyskland er det billigste skistedet i Alpene, for to voksne på tur.  Foto: oberstaufen.de
ALPEFERIE: Oberstaufen i Tyskland er det billigste skistedet i Alpene, for to voksne på tur. Foto: oberstaufen.de Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tyske ADAC har pristestet 50 av de mest populære skiområdene i Alpene, ti i hvert av landene Tyskland, Italia, Frankrike, Sveits og Østerrike.

De har sjekket prisene for ukesferie for to voksne på hotell, og for familien på fire med overnatting i ferieleilighet. Seksdagers heiskort er inkludert i prisen.

Dette koster heiskortet i norske skibakker

Den billigste Alpe-ferien får du i tyske skianlegg, mens du må ut med desidert mest penger i Sveits og Frankrike.

Du kan se listen med de fem billigste og dyreste av skiområdene for paret og for familien lenger ned på siden.

Husk hjelm: I Italia og mange skianlegg i Østerrike er det hjelmpåbud for barn og ungdommer. Her kan du se en fersk test av 14 skihjelmer.

Store prisforskjeller

Som du kan se av tabellen nedenfor, er det store prisforskjeller mellom de billigste og de dyreste skistedene i Alpene. Det er også store forskjeller i gjennomsnittsprisene de ulike landene imellom. Som tidligere nevnt, har Tyskland den rimeligste gjennomsnittsprisen, mens Sveits og Frankrike har de dyreste. Og her er det ikke småpenger vi snakker om:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.