Billigst med bil

Familien skal på bilferie til De britiske øyer eller Danmark, men hva lønner seg: Å seile hele veien, seile deler av veien, kjøre egen bil hele veien, eller fly og leie bil på stedet?

Publisert
Sist oppdatert

Vi har sjekket alternativer og sammenliknet priser for en familie på fire, som planlegger bilferie med utgangspunkt i Danmark eller Storbritannia. I denne testen tar vi utgangspunkt i en familie på fire: to voksne og to barn på 12 og 14 år. Avreisetidspunkt er satt til 20 juli og retur 3. august.

Her er fergepriseneBilligst til DanmarkBilligst til England

Sjekk fergemulighetene og prisene selv ved hjelp av Fergeguiden.

Billigst til Danmark

Du har veldig mange muligheter når det gjelder å komme seg til Danmark. Etter at Øresundsbroen åpnet 1. juni 2000 kan du nå kjøre hele veien til Danmark. Fra Oslo til København via Øresundsbroen er det cirka 62 mil. Med en gjennomsnittsfart på 100 kilometer i timen, tar dette litt i overkant av seks timer. I utgangspunktet skulle man tro at dette var rimeligste alternativ, men når broavgiften er betalt og bensinutgiftene summert, finnes det faktisk et billigere alternativ.

Det billigere – og billigste - alternativet heter Helsingborg-Helsingør. Fergeselskapene som trafikkerer denne 20 minutter lange strekningen mellom Sverige og Danmark, ser ikke med bare blide øyne på konkurransen fra Øresundsforbindelsen. De står sammen om prosjektet Kjør via Helsingborg, som blant annet har slagordet "Ikke engang 30 milliarder kan gjøre den lengste veien kortere."

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer