Billigst til Danmark

Familien på biltur kommer seg billigst til Danmark via Sverige. Vi har sjekket transportprisene Norge-Danmark.

Nyhavn i København står på manges utfluktsliste i sommer.
Nyhavn i København står på manges utfluktsliste i sommer. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

 • Dyrest med familien og bilen fra Norge til Danmark: Bergen/Haugesund-Hanstholm-båten til 4.860 kroner.

 • Billigste vei: Ta motorveien og seil Helsingborg-Helsingør. Totalpris, bensinutgifter fra Oslo inkludert: 1.208 kroner.
 • Vi har sjekket hva det koster å transportere familien på fire i bilen fra Norge til Danmark. Billigste rute for deg på Østlandet er definitivt via Sverige.

  Skroll ned for mer.


  Prisene

  Utgangspunktet er en personbil og en familie på fire et sted i Norge. Destinasjon er Danmark, uten at vi har spesifisert avreisested eller destinasjon videre. Vi har sjekket prisene med utreise direkte fra Norge med båt, eller priser dersom turen går via Sverige; enten med båt derfra, eller via Öresundsforbindelsen.

  Du kan selv se prisene her:

  Hva er billigst?

  Hva som er billigste vei til Danmark for deg, avhenger selvsagt også av hvor i landet du bor. Og kanskje teller andre forhold – som tidsbruk – mer enn kroner og øre.

  Men dersom vi tar utgangspunkt i Oslo, er svenskeveien den billigste til Danmark. Absolutt billigste vei til det flate land er motorveien gjennom Sverige til Helsingborg, og så ferga til Helsingør på dansk side. Fergeoverfarten koster 451 kroner for bilen og hele familien, tur-retur Helsingborg-Helsingør. Dersom vi plusser på drivstoffutgifter for 62 mil tur-retur, som er distansen fra Oslo til København, kommer vi opp i en totalpris på 1.208 kroner tur-retur. (Vi har da regnet med et bensinforbruk på 0,8 liter per mil og en literspris på 8,30 kroner.)

  Dette er 3.572 kroner rimeligere enn dyreste ferge Oslo-Danmark, og 742 kroner rimeligere enn billigste spesialbilpakke med ferge fra Oslo.

  Dyrere å kjøre hele veien

  Det er flere rimelige muligheter via Sverige. Nest billigste vei til Danmark, er via Öresundsbroen. Dersom destinasjonsstedet er København, er det rundt fem mil lengre å kjøre via Öresund enn å seile med ett av de to fergeselskapene som trafikkerer Helsingborg-Helsingør. Sluttregningen blir imidlertid noe høyere dersom du velger å kjøre hele veien, fremfor å ta den 20 minutters lange fergeturen. Med drivstoff og broavgift inkludert, koster reisen via Öresundsforbindelsen 1.334 kroner; 126 kroner mer enn rimeligste seiltur til Helsingør.

  Tips

  Vær oppmerksom på at prisene i denne artikkelen er rimeligste annonserte pris i sommersesongen. Du bør selv sjekke rundt for å finne rimeligste pris på dine reisedatoer. Husk at danskebåtene har begrenset kapasitet på de rimeligste lugarene, og det kan være vanskelig å finne de absolutt billigste reisene så langt inn i sommerferien. Da er det lettere med transportfergene mellom Sverige og Danmark; her skal du ikke ha lugar, og betaler samme pris for alle+bilen uansett, så lenge det er plass til bilen om bord.

  Se prisene her:

  Ut å reise?


  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:
 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer