Billigst til kontinentet

PRISTEST: Skal du på bilferie på kontinentet, er det ikke det samme hvilken vei du velger ut av Norge. Vi har sjekket prisene på fergetransport og landeveiskjøring: Du kan spare tusenlapper ved å velge riktig vei.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har sjekket hva det koster en familie på fire, med to voksne og to barn, å komme seg til kontinentet med bilen. Vi har innhetet priser på fergetransport fra Norge til Danmark og Tyskland, og vi har sett på hva det koster å kjøre hele veien, og hva det koster å kjøre deler av veien og kombinere det med fergereise et stykke, for eksempel mellom Sverige og Danmark.

Hva som lønner seg for deg, er selvsagt også i stor grad avhengig av hvor du reiser fra og hvor du skal til. Mulighetene er mange, og det er umulig for oss å kartlegge enhver lille rutemulighet. Men ved hjelp av vår prisoversikt kan du selv kalkulere hva som vil lønne seg ut i fra din hjemmeadresse og feriedestinasjon.

Her er noen av konklusjonene i korte trekk:

Billigst Oslo-København: Kjøre egen bil, kombinert med fergen Helsingborg-Helsingör. PRIS: 1.543 kroner.Billigst Oslo-Jylland: Kjøre egen bil, kombinert med fergen Göteborg-Fredrikshavn. PRIS: 1.698 kroner.Billigst Oslo-Hamburg: Kjører hele veien, via Øresundsbron og Storebælt. PRIS: 2.837 kroner.

I denne prisoversikten sammenlikner vi kun prisene. Noe annet du selvsagt må vurdere, er tidsforbruket og hvilken reisemåte som er mest forenlig med dine ønsker - og sammensetningen av reisefølget. Mens fire voksne kan ha glede av å kjøre hele veien til København, er det kanskje mer fornuftig å ta båten Oslo-København dersom man reiser med to barn som ikke kan sitte stille. Husk også at om du skal kjøre hele veien, må du kanskje regne med kostnader til overnatting underveis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer