Billigste ferieland

Du betaler inntil 62 prosent mer for moroa i Frankrike enn i Tyrkia, viser denne pristesten fra tyske ADAC.

Publisert
Sist oppdatert

Tyske ADAC (moderorganisasjonen til norske NAF) har sjekket prisene på 50 typiske turistprodukter og - aktiviteter på 40 populære badesteder i åtte europeiske ferieland. Tyrkia er billigst, Frankrike dyrest.

Typiske turistprodukter

Varekurven inneholder de samme 50 produktene på alle stedene. Det er tatt utgangspunkt i hva en gjennomsnittlig familie med to barn, og med en tysk gjennomsnittslønn, bruker penger på når de er på ferie. Vilkår for undersøkelsen er at alle produktene skal være tilgjengelige på alle stedene som er med i pristesten. I varekurven er kostnader til shopping, sport, mat, drikke og liknende. Eksempler på produkter i varekurven er hodepinetabletter, solkrem, prospektkort, øl, mineralvann, mat, utgifter til leie av strandparasoll/solstol, leie av sykkel, besøk i vannpark, leiebilutgifter, taxiutgifter, badeleker til barn, solbriller mm.

62 prosent prisdifferanse

Den tyske bilorganisasjonen har prissjekket produktene på 40 populære badesteder i Tyskland, Frankrike, Hellas, Italia, Kroatia, Portugal, Spania og Tyrkia. Den billigste destinasjonen når varene i varekurven er summert, er Tyrkia, og dyrest er Frankrike. Du må betale gjennomsnittlig 34 prosent mer for hele pakken i Frankrike, enn du må i Tyrkia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer