Billigste storby

PRISTEST: Vi har sjekket prisene på til sammen fem typiske "turistprodukter" i 28 europeiske storbyer. Billigst: Aten. Dyrest: København.

Publisert
Sist oppdatert

Storbyferie er selvsagt sightseeing og shopping, men det er også kaffe eller øl på en fortausrestaurant, en lett lunsj under en solparasoll, en god middag på en hyggelig restaurant og selvsagt en god natts søvn på et greit hotell. Hvilken by blir billigst for deg som turist? Vår pristest av 28 europeiske byer i 22 land viser at København, Venezia og Stockholm er de tre dyreste byene, mens Aten, Tallinn og Riga er de billigste.

Testproduktene

Vi har sjekket prisene på disse turistnødvendighetene i til sammen 28 europeiske byer i 22 forskjellige land. Prisene er gitt av landenes eller byenes turistkontorer, og produktene vi har prissjekket er:

  • En kopp kaffe
  • En halvliter øl
  • Lett lunsj
  • Toretters middag
  • Dobbeltrom på et medium standard hotell
Du kan se prisene for hvert enkelt produkt i alle byene i denne artikkelen. Noen av turistkontorene har oppgitt gjennomsnittspriser, mens andre har gitt cirkapriser fra-til. Du kan lese disse detaljene fra tabellen.

Byer med billig-potensiale

Vi har valgt oss 28 europeiske byer som alle skal være lett tilgjengelig for norske turister, og dessuten har vi valgt byer som helst kan nås med et av billigflyselskapene som flyr fra norske flyplasser. Med billige flybilletter og riktig valg av storby, bør det være gode muligheter for et rimelig storbyavbrekk eller i alle fall god valuta for pengene.

    Byene vi har prissjekket er: Amsterdam, Aten, Barcelona, Berlin, Brüssel, Budapest, Dublin, Dubrovnik, Frankfurt, Geneve, Glasgow, Göteborg, Helsinki, Krakow, København, Köln, Lisboa, London, Paris, Praha, Riga, Split, Stockholm, Tallinn, Venezia, Vilnius, Warszawa og Zürich.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.