Billigste taxfree i luften

En viktig del av manges pakkeferie er taxfree-shoppingen. Og på de fleste ruter kan du bestille i ro og fred hjemme, og få varene i setet på hjemturen. Enkelt og greit, men hvor er det billigst?

Publisert
Sist oppdatert
Billigste taxfree i luften
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Reiser du med charterfly og enkelte rutefly utenlands, har du ofte mulighet til å bestille varer på forhånd. Med fristende kataloger i posten før avreise, kan du sitte hjemme i ro og mak og bestille for levering i setet på hjemreisen. Forlokkende enkelt. Men hvor mye sparer du, og hva sparer du mest på? Vi har tatt for oss et utvalg av drikkevarer, tobakk, parfymeartikler og godterier. Du sparer faktisk mer enn halve prisen på enkelte varer, største besparelse er 74 prosent i forhold til norske priser. Og det er også variasjoner fra selskap til selskap.

 • Dyre drikkevarer blir billige - spar inntil 311 kroner
 • Tobakk, dufter og godter - spar mest på røykshopping
 • Mellom 74 og 26 prosent å spare i forhold til norske priser:
  Se hva du sparer mest på, og hvilket selskap som har de laveste prisene.
 • Tre priser, fem selskap

  Vi har sjekket bestillingsutvalget og priser hos fem av de største charterflyselskapene: Britannia (som blant annet flyr for Star Tour), Novair (som gjerne flyr for Apollo), Premiair/MyTravel (som befordrer passasjerer fra Saga og Ving) og Braathens som også tar charteroppdrag. I tillegg har vi med danske Sterling som både flyr sine egne lavprisruter, og charter.

  Det viser seg at Novair, Britannia og Braathens opererer med noenlunde identiske utvalg, og identiske priser. Sterling og MyTravel har egne flybutikker. Danske Sterling er jevnt over billigst av alle selskapene.

 • Så mye sparer du, i prosent
 • Vareutvalget

  Vi har sjekket priser på et stort utvalg drikkevarer, da det er her du sparer mest på å handle taxfree. Dessuten har vi undersøkt tobakk, noe parfymevarer og noe søtsaker. De varene vi presenterer i tabellene, er de av de undersøkte som finnes hos alle selskapene.

  Billigste taxfree i luften


  Her kan du se priser på mange av de samme varene ombord på fergene som går i rute fra Norge til utlandet.

 • På landjorda:
  Billigst i butikken eller på flyplassen? Se våre antitaxfree-tips fra Spania
 • Kvotene

  Husk at du ikke får ta med ubegrenset med varer tollfritt. Du over 20 år kan ta med to liter vin, eller en liter brennevin og en liter vin tollfritt inn i Norge. I tillegg kan du ta med to liter øl. (Er du mellom 18 og 20, kan du kun ta med vin og øl). Dessuten kan du fortolle fire liter vin eller brennevin, og ti liter øl. Vil du ta med mer enn fire liter i tillegg til tollfri kvote, må du søke tillatelse fra Rusmiddeldirektoratet. Husk også at det ikke er tillatt å innføre brennevin med mer enn 60 volumprosent alkohol. Du kan også ta med inntil 200 sigaretter eller inntil 250 gram tobakk tollfritt.


  Verktøy for reiselyst

  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer