Billigtips til Paris

Slik gjør du Paris billigst mulig!

Publisert
Sist oppdatert

Det er fullt mulig å fylle Paris-turen med kulturopplevelser fra morgen og kveld, og det helt uten å betale en eneste euro. Eller i alle fall er det mulig å slippe ganske billig fra det, om du vet hvor du skal gå og hvilke rabatter som er mulige - og hvilke dager som er mest gunstige ...

Du kan fly til Paris for så lite som 298 kroner én vei. Utfordringen for deg som reiser på budsjett, er å styre unna de mest kostbare aktivitetene som praktisk talt legger inn dren på kredittkortet.

Her er billig- og gratistipsene til den franske hovedstaden:

Museer:

Majoriteten av kulturinstitusjoner og monumenter i Paris er gratis. Det er 160 museer å velge i, og velger du musum med omhu, er det fullt mulig å bli beriket med fransk finkultur uten å måtte betale som mye som en euro ...

Nasjonalmonumenter på nett: monuments-nationaux.fr

 • Nasjonalmuseene er gratis for alle under 18 år, og har reduserte priser for studenter og alle under 26 år.

  Nasjonalmuseene på nett: rmn.fr

 • Besøker du Pompidou-sentret onsdag kveld, d’Orsay-museet torsdag kveld eller
  Quai Branly-museet lørdag kveld, kan du nyte godt av det samme prissystemet som på nasjonalmuseene; gratis for de under 18 og reduserte priser for studenter og alle under 26 år.

  Pompidou-senteret på nett: centrepompidou.fr
  Quai Branly-museet på nett: quaibranly.fr
  d’Orsay-museet på nett: musee-orsay.fr

 • Fra januar 2008, er tre nasjonalmuseer i Paris gratis for alle: musée des
  Arts et Métiers, Guimet-museet og de Cluny-museet. I tillegg er det gratis inngang for alle, alle dager, på disse museene like utenfor Paris: l’Air et de l’Espace du Bourget, museet d’Archéologie nationale de Saint-Germain-en-Laye og musée de la Renaissance at Écouen.

  Arts et Métier-museet på nett: arts-et-metiers.net
  Guimet-museet på nett: museeguimet.fr
  de Cluny-museet på nett: musee-moyenage.fr

 • Paris bys faste utstillinger er gratis for alle. The Petit Palais (8.000 verker som viser forskjellige trender fra 1900-tallet), Carnavalet-museet (Paris' historie), maison de Balzac eller the maison de Victor Hugo er alle gratis kulturtilbud.

 • Det finnes en mengde kunstgallerier med gratis inngang. Du finner de fleste i latinerkvarterene, i Marais eller i det nye distriktet rundt François-Mitterrand-biblioteket.

  Parisgallerier på nett: associationdesgaleries.org

 • Musikk og konserter:

  Om ikke helt gratis, så er det muligheter for musikkopplevelser til reduserte priser for deg som ennå er ung. Konserthallen Théâtre du Châtelet tilbyr en viss andel av konsertsetene til reduserte priser for deg under 26 år. Møt opp på billettkontoret et kvarter før konsertstart, for en sjanse for disse prisene. Rett over gaten for denne konserthallen ligger Théâtre de la Ville, som har ungdomspriser for alle opp til 28 år. Her kan du kjøpe et spesielt "ungdomskort", som gir tilgang til ungdomspriser på alle konserter (priser fra 8 euro). Zèbre de Belleville viser konserter og kabareter med nye talenter, og tilbyr reduserte priser for alle under 26 år. På Satellit Café kan du få med deg konserter med musikk fra hele verden, og tilbyr reduserte priser for alle under 26 år fra tirsdag til torsdag.

  Théâtre du Châtelet på nett: chatelet-theatre.com
  Théâtre de la Ville på nett: theatredelaville-paris.com
  Zèbre de Belleville på nett: lezebre.com
  Satellit Café på nett: satellit-cafe.com

  Store scener

  Det er mange rabatter for unge mennesker på teater og konserthaller. De nasjonale scenene har spesialpriser for unge mennesker; de store klassikerne og innovative stykkene er tilgjengelig for rabatterte priser. Et sete på Odéon koster fra 7,50 til 20 euro for alle under 30 år, på Colline er det fastpris på 13 euro for de under 30 år, og på Chaillot koster det mellom 10 og 17 euro for deg under 26.

  I tillegg kan de under 30 år få reduserte priser på teater drevet av Paris by: Mouffetard (8 til 15 euro) og Rond-Point (12 euro). Også Paris-Villette og Théâtre Molière (Maison de la poésie) har rabatterte priser for de under 26.

  Det er også mulig å få billetter til Paris' nasjonalopera. Møt opp på billettkontoret 15 minutter før forestillingen starter, og du kan få operabilletter for 25 euro og ballettforestillinger for 15 euro. Men du må være under 28 år.

  Odéon på nett: theatre-odeon.fr
  Colline på nett: colline.fr
  Chaillot på nett: theatre-chaillot.fr
  Nasjonaloperaen på nett: operadeparis.fr

  Slik kommer du deg rundt billigst mulig

  Den billigste måten å komme seg rundt i Paris på, er ved hjelp av kollektivtransport eller bysykler. Metro, busser, trikker og pendlertog kjører fra tidlig morgen til 01 på natten (02 i helgene og ferier). En nattbusstjeneste fyller ut døgnet med transporttilbud mellom 00.20 og 05.30. En billett koster 1,50 euro, så om du skal være noen dager, kan det lønne seg å kjøpe et kuponghefte på 10 billetter, for 11,40 euro.

  Bysyklene leies på spesielle leiestasjoner, for 1 euro dagen eller 5 euro for en uke. Dersom du kun skal benytte sykkelen en kort tur, er det gratis innenfor en halv time. Du betaler med kredittkort på automatiske terminaler ved sykkelparkeringene.

  Offentlig kommunikasjon på nett: ratp.fr
  Bysykler på nett: en.velib.paris.fr

  Kilde: Paris' Turistkontor  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer