Billigveien til Danmark

Nordmenn handler i Sverige for å spare, men svenskene handler i Danmark fordi det er enda billigere. Så nå før juleshoppingen tar av frister det kanskje med en tur til danske shoppingjaktmarker. Men hvordan reiser vi billigst til Danmark, og hvor lang tid tar det?

Publisert
Sist oppdatert
Fergene lokker med de beste prisene til Danmark i høst.
Fergene lokker med de beste prisene til Danmark i høst. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Hva frister oss mest i disse dager? Indonesia er utelukket og Israel har vi lagt i venteskuffen for lenge siden. Nei, passe nært, trygt og trivelig - vi velger oss Danmark. En liten tur i dagene rundt siste helg i oktober. Det er i tide til å unngå julerush, og samtidig ikke for tidlig til å starte forsiktig med "nødvendig" shopping. Men hvordan reise til det forjettede naboland i sør? Bil, buss, båt, tog eller fly er alle mulige transportalternativer. Prisen er forskjellig, men det er også tiden det tar. Og det er ikke lenger gitt at fly er både raskest og dyrest.

Fergereisen billigst

De soleklare prisvinnerne er fergeselskapene om du velger deg en høstreise til den andre siden av Skagerrak. Du slipper med priser fra 470 kroner per person tur/retur. Og enda billigere blir det om du kan være litt fleksibel på utreise- og hjemreisedag.

- Dette er den billigste tiden på året, forteller de hos Color Lines bookingtjeneste.

 • Fergepriser i oktober
 • Vi finner mange gode tilbud hos fergeselskapene nå - dette er ikke ordinære listepriser, men stort sett spesialtilbud. Vil du holde deg oppdatert på ferger og priser kan du prøve DinSides fergeguide, som har prisinformasjon fra alle selskaper og ruter som går fra Norge, samt Göteborg. Kan du reise når som helst i uken, finner du masse gode priser her. Priser fra 400 en vei til Danmark.

  Raskest i luften

  Du blir neppe overrasket over at fly er raskeste vei over Skagerrak. Prisene er imidlertid et annet kapittel. Desidert dyreste reisemåte er SAS mellom Oslo eller Sandefjord, og København. Men heldigvis har billigflyenes inntog endret på flyprisene også. Med Sterling finner vi både billetter og lave priser, riktignok ingen ledige på søndagen, men de flyr tidlig mandag morgen.

 • Fort med fly, og det kan være billig.
 • Langs land

  Buss kan nesten konkurrere med fergene i pris, men de uten vannskrekk vil sannsynligvis foretrekke noen timer i fri gange på båt, fremfor et buss-sete langs E6. Bil er ingen stor prisvinner før du fyller den opp med flere personer. Er dere flere enn to voksne, blir dette billigste reisemåte.

 • Langs veien - svi gummi på tur til Kjøben.
 • Tid og penger - full oversikt over tilbud, reisetider og priser finner du her.
 • Test deg selv: Er du en danskebåtekspert?
 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler.
 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer