Birmingham

Millionbyen Birmingham har mye å by på, både hva gjelder shopping og andre attraksjoner. Her er det muligheter for påfyll både for søthunger og visdom.

Publisert
Sist oppdatert

Birmingham har cirka en million innbyggere, og regner man med forstedene, er byen oppe i 2,6 millioner. Dette er den største av de seks alternative Stansted-reisemålene som vi fåreslår i denne artikkelen. Til sammenlikning er det 6,9 millioner innbyggere i London.

Se og gjøre

ShoppingBirmingham er shoppinghovedstaden i området. Her har du et bredt utvalg av kjedebutikker, designerbutikker og individuelle butikker; det er markeder, handlesentre og handlegater. Byen har ni handlesenter. Husk også at det er en god del billigere å handle i Birmingham enn å handle på Oxford Street i London ...

Cadbury WorldSjokoladeelskere bør ta en tur til Cadbury-verden, som altså er en britisk sjokoladeprodusent. Rundturen tar cirka tre timer, og du får da et innblikk i sjokolandens historie; fra hvordan sjokoladen ble oppdaget av Aztecerne, og til hvordan sjokoladen blir produsert i dag. Besøket omfatter selvsagt prøvesmaking.

National Sea Life CentreHer får du bli med på en undersjøisk reise med over 60 montere med ferskvann og marint liv. Største basseng er en en-million-liters tank med en 360 graders transparent tunell hvor du kan spasere gjennom og beundre artene i tabken; troposke fisker, hai og "green sea" skilpadder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer