Bistroer, champagne og design

Barceloneserne kan sjokolade, champagne og shopping.

Publisert
Sist oppdatert
Allværsjakke og hvite sokker er så no-no i Barcelona, særlig i fasjonable Eixample.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst
Allværsjakke og hvite sokker er så no-no i Barcelona, særlig i fasjonable Eixample.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst Vis mer


11. El Bistro de Bruno

Kvalitetsmat til overkommelige priser.

(Carrer Oliana 14, linje fem på metroen til Diagonal, skift så til Ferrocarriles de la Generalitat de Cataluña og gå av på Muntaner)

12. Cava-land

Den sprudlende vinen cava, er spanjolenes svar på champagne. Frem til åttitallet het drikken spansk champagne, men med innføringen av EU-regler ble spanjolene tvunget til å finne et annet navn på vinen. Valget falt på cava, som betyr kjeller, og som henspiller på den lange lagringstiden den riktig gode cavaen må gjennom. Sant Sadurni d’Anoia heter cava-hovedstaden og her ligger det flere produsenter.

Caves Codorniu (Avinguda Jaume Cordorniu s/n, tlf.: + 34 – 93 818 3232, nett: Caves Codorniu) og Freixenet (Carrer Joan Sala, 2, tlf.: + 34 - 93 891 7000, nett: Freixenet) er to av flere vinprodusenter som gjerne viser nysgjerrige rundt. Ring for avtale utenom høysesongene. Toget går hver halvtime fra Plaça Catalunya og Sants Estació.

Les mer:
På en gyllen snurr i champagnekjelleren

13. Eixample - Diagonal

Carolina Herreras elegante forretning i Passeig de Gràcia.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst
Carolina Herreras elegante forretning i Passeig de Gràcia.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst Vis mer

:

Armani-, Chanel- og Loewe-, Zara- og Pedro del Hierro-forretningene glitrer langs Ramblas de Catalunya, Passeig de Gràcía (grønn eller gul metrolinje til Passeig de Gràcia) og Avinguda Diagonal (grønn eller blå metrolinje, eller den nye trikken som trafikkerer langs gjennomfartsåren).

Les mer:
KOMMENTAR: Byen der jakken gråter
BILDESPESIAL: Streetkred i Barcelona

14. Bydelen Gràcia

Gràcia en av Barcelonas livligste bydeler med mye mennesker av typen arkitekter, studenter, kunstnere. Natterstid er de smale gatene tettpakket av partyklar ungdom. Gràcia var opprinnelig en selvstendig by, men ble motvillig innlemmet i Barcelona på 1890-tallet. I august feirer bydelen seg selv i ti dager.

(Grønn metrolinje til Fontana.)

15. Born og Barri Gòtic

I de gamle middelalderbydelene ligger de små, spesielle forretningene tett i tett; et tusentalls små forretninger byr på alt fra spenstig interiørdesign til kjoler fra Anna Molinari og Paul Smith. Innimellom ligger utallige barer og restauranter.

16. Katalansk design

Spanjolene er ville etter arbeidene til den uruguayfødte illustratøren Jordi Labanda; han er selvsagt bosatt i Barcelona. Labanda har dekorert restauranter (blant andre Sandwich & Friends i Passeig de Born), laget omslaget på en rekke produkter som papirvarer og mineralvannflasker og illustrerer også for magasiner som Marie Claire og ELLE. I vår ble hans første veskekolleksjon lagt ut i forretningen, og de er nøyaktig like glamorøse og lett ironiske som det øvrige designet hans. Få med deg et lite Labanda-produkt.

(Nett: Jordi Labanda)

17. Katalansk historie

Miraklenes by, på spansk La ciudad de los prodigios fra 1986, av Eduardo Mendoza (1943-) er en burlesk beskrivelse av den økonomiske fremgangen i Barcalona på slutten av 1800-tallet. Boken er oversatt til norsk og er å få kjøpt også som paperback.

18. Spennenende guide

Restaurantes de Barcelona donde nunca te han llevado - på norsk, Barcelona-restaranter du aldri har blitt tatt med til - er en av en serie bøker som tar for seg seg ukjente steder. Bokserien gis ut av Editorial Optica, og koster fra 7 euro i butikkene.

19. Sweet Barcelona

Alt hva et sukkersugent hjerte kan begjære og mer til.

Foto: Inga Holst
Alt hva et sukkersugent hjerte kan begjære og mer til.

Foto: Inga Holst Vis mer


Guide til godte-Barcelona. Her finnes adresser til iskrembarer, konditorier, churrerías og godtebutikker. Boken finnes kun på spansk, er gitt ut av Diéresis og koster 15 euro.

20. Raval

Calcutta, Amstedams Red Light discrict og Greenwich Village i samme krok. Mellom røvere, jallabutikker og kamerunske prostituerte finnes det knalltøffe butikker, sære restauranter, sprelske gallerier og museer. Ta grønn linje til Liceu – midt på Las Ramblas – og ta Nou de La Ramblas og få med Palau Güell, arkiktekten Antoni Gaudís finansielle inkubator, på samme rundtur. Hold på veskene - ingen steder i byen ranes folk hyppigere enn her.

  • >> Fotball, party og sexy hoteller

  • >> BILDESPESIAL: Barcelona i friske glimt

  • >> Reisefakta

  • >> Tilbake til innledningen

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer