Bjørn Kjos: – Kjør de gamle flyene på dynga

Norwegian-sjef mener nye fly er den eneste miljøvennlige løsningen.

MENER NYTT ER MILJØVENNLIG: – Man bør behandle gamle fly akkurat som man gjør med gamle biler; kjør dem på dynga. Det er der dem hører hjemme, sier Kjos.  Foto: Per Ervland
MENER NYTT ER MILJØVENNLIG: – Man bør behandle gamle fly akkurat som man gjør med gamle biler; kjør dem på dynga. Det er der dem hører hjemme, sier Kjos. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag 4. november inviterte NHO Luftfart til miljøkonferanse og fakta rundt norsk luftfart på DogA i Oslo.

«Luftfart innebærer klimautslipp, som alle andre transportformer. Samtidig er Norge avhengig av luftfarten, på grunn av vår geografiske beliggenhet, økonomiske utvikling og våre reisevaner. Behovet for flytransport vil fortsette å stige. Spørsmålet er derfor ikke hvordan vi kan fly mindre, men hvordan vi kan fly smartere,» var temaet på konferansen.

Norwegian-sjef, Bjørn Kjos, var selv ikke til stede på konferansen, men hadde på forhånd snekret sammen en video hvor han fortalte hva Norwegian mener om saken.

– Du må ha nye fly! Vi har faset ut de gamle flyene våre. De nye bruker mye mindre drivstoff, sa Kjos bestemt.

Les også: Se SAS og Norwegians nye fly

Fått 21 nye fly

Norwegian har i perioden 2008 til 2015 som mål å redusere utslippene med over 30 prosent, ifølge flyselskapets kommunikasjonsrådgiver.

– Vi er på god vei, for siden 2008 har vi hvert år redusert utslippene med fem prosent. Grunnen til at vi klarer dette er at vi faser fortløpende ut våre eldre fly og erstatter dem med nye, mer miljøvennlige fly. I løpet av det siste året har vi fått 21 splitter nye Boeing 737-800 i flåten og til neste år får vi ytterligere 13, har Lasse Sandaker-Nielsen, tidligere uttalt til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer