Bjørnøys norgestips

Miljøvernminister Helen Bjørnøy oppfordrer oss til å ta ferien i Norge. Les hennes og DinSides tips.

Publisert
Sist oppdatert

Norge er et vakkert land. Det vet vi jo allerede. Nordmenn er ganske flinke til å feriere innenfor landets grenser, men nå vil miljøvernminister Helen Bjørnøy at vi skal feriere mer i Norge. Grunnen til det, er at den eksplosive veksten i flytrafikk gjør at Co2-utslippene stadig øker. Hun vil at vi skal droppe sydenturen eller storbyferien til fordel for en ferie hjemme i Norge (og da bør vi helst ikke fly).

Les mer om den store flydebatten i denne artikkelen: Bot for flysynder

Som nevnt tilbringer veldig mange av oss allerede ferien i Norge. Da drar vi kanskje helst på hytta ved sjøen eller på fjellet, eller på besøk til tante Randi.

Så også miljøvernminister Helen Bjørnøy.

- Om sommeren drar jeg med min familie til hytta vår i Stavern. Påskeferiene tilbringer vi alltid på hytta i Valdres. Dette gir den perfekte kombinasjonen av fjell og sjø. På fjellet kan vi være til alle årstider, men hytta i Stavern bruker vi mest om sommeren og i helgene fra våren og til høsten begynner.

Vi nordmenn er glade i hyttelivet - og stadig flere av oss kjøper hytte. Men hvis vi drar på hytta hver eneste ferie - hvor mye får vi egentlig sett av Norge? Har du sett fjordene på Vestlandet, opplevd midnattsola i Lofoten eller vandret langs strendene på Jæren? Kanskje på tide å få sett litt av sitt eget land?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer