Blant gullfisk og skilpadder på Great Barrier Reef

Midt på "The Great Barrier Reef" ligger koralløya Heron. En drømmeverden for undervannsopplevelser.

Koraller så langt øyet kan strekke seg...
Koraller så langt øyet kan strekke seg... Vis mer
Publisert

Et besøk på Heron Island er en uventet behagelig opplevelse. Få steder kan by på så avslappet atmosfære kombinert med fantastiske naturopplevelser som dette lille paradiset. Allerede på båtturen ut får vi glimt av delfiner, hval og til og med en sjøslange, og idet vi ankommer øya blir vi møtt av en stim av rokker som har tilholdssted under brygga.

Koralløy

Heron er en ekte koralløy, noe som vil si at gjennom millioner av år har ansamlinger av koraller formet en øy hvor fugler og andre dyrearter etterhvert har funnet tilhold. Øya har sitt navn etter de mange ulike hegrene som har sitt tilholdssted her, men kunne like gjerne vært oppkalt etter det mangfold av Black Noddies som bor her, for ikke å snakke om Muttonbirds som i sesongen kommer frem om natten for å legge sine egg i bakken under et utrolig leven.

Midt på barriere-revet

Øya befinner seg ca. 70 kilometer ut fra det australske fastlandet, midt på The Great Barrier Reef. Et par sprell med svømmeføttene er med andre ord nok til en oppdagelsesreise i verdens største og mest varierende system av marint liv. Revet er grunt her, og det et turkis skjær til det klare vannet. Her er det perfekte forhold perfekt for snorkling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer