Blant havets ulver i november

Keikos ville slektninger lokker oss nordover i november, til mørketid, iskaldt hav og nærkontakt av tredje grad.

Publisert
Sist oppdatert

Det er bare å innse at vintermørket og kalde dager er over oss. Så hvorfor ikke ta den helt ut, tenker vi, og reiser mot mørketid og Tysfjord i Nordland. Her kan vi nemlig oppleve spekkhoggere på nært hold. Fram med telelinser, lysfølsom film og tørrdrakt!

Spekkhoggersafari i Tysfjord gir gode fotomuligheter. Foto: Asgeir Kvalvik Foto: Asgeri Kvalvik - ikke bruk
Spekkhoggersafari i Tysfjord gir gode fotomuligheter. Foto: Asgeir Kvalvik Foto: Asgeri Kvalvik - ikke bruk Vis mer

Føler du deg ekstra modig, kan du, om du er heldig, få sjansen til å svømme blant rovdyrene. Utstyrt med snorkel, maske, svømmeføtter - og hjertet i halsen ...


Best

Tysfjord Turistsenter arrangerer spekkhoggersafari i Tysfjord, et område kjent for at spekkhoggerne holder seg der hele vinteren i jakten på sild. Fire til seks timers safari koster 735 kroner per person. Vil du i gummibåt i tre timer, koster det 630 kroner. Vil du ha mulighet til å dykke/snorkle er prisen 790 kroner.

- Mange er bekymret for lysforholdene på denne tiden, men den lave sola og de helt spesielle lysforholdene i november og desember, gir store muligheter for å ta unike naturbilder.

Det sa daglig leder Geir Skogvoll ved Tysfjord Turistsenter, til DinSide Reise for halvannet år siden. Og lyset forandrer seg neppe fra november 2001 til november 2003.

Mer om spekkhoggersafari i Tysfjord her:

 • Snorkle blant spekkhoggere
 • Ekstern lenke:

 • Tysfjord Turistsenter på nett

 • Hvorfor hit i november? For nærkontakt med noen av havets vakreste skapninger, og for fotomulighetene i lav sol og blålilla novemberlys.

 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer