Blant villdyrene i Tanzania

Safari er en overveldende opplevelse hvis noen skulle være i tvil om det. Vi tok utfordringen i Lake Manyara National Park, Serengeti National Park og Ngorongoro Conservation.Av: Ellen Øien

Publisert

Safari er et minne for livet. Det er så mektig at du må klype deg selv i armen for å skjønne at du faktisk er der, og ser alle de store dyrene på nært hold. I nasjonalparkene Lake Manyara, Serengeti og i Ngorongoro reservatet er du garantert å se de fem store; elefanten, løven, nesehornet, sjiraffen og leoparden.

Campingsafari er tingen hvis du ønsker en litt spesiell opplevelse. Fire dager er faktisk tilstrekkelig for å få med seg de store inntrykkene.

I jungelen - Lake Manyara

Vi blir hentet på hotellet, og mens vi får en kort introduksjon på Roy Safaris kontorer blir jeepen pakket med mat og utstyr. Det eneste vi må sørge for selv er vann.

Lake Manyara er frodig og grønn, og du er inne i jungelen. De dyrene du særlig vil se der er elefanter, sjiraffer og bavianer. Bavianene kryr det av. For vår del er dette vårt første møte med dyrene i Afrika, og vi bruker omtrent én film hver og 45 minutter med video. Det er verdt hvert øyeblikk.

Vi overnatter på campingplassen Jambo (som betyr "hei" på Swahili). Campingplassen ligger utenfor nasjonalparken og er inngjerdet. Det er derfor ingen fare for at de store ville dyrene vil passere teltplassen og forstyrre skjønnhetssøvnen din.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer