Ble akutt syk på reise: Regningen ble på 5 millioner

Regningen kom på 5,5 millioner kroner da nordmannen ble akutt syk på reise.

LEGEHJELPEN KOSTET 5,5 MILL: Nordmannen ble syk på reise i USA og måtte legges inn på sykehus og senere fraktes hjem til Norge. Det endte i årets høyeste reiseforsikrings-utbetaling for nordmenn i 2019: 5,5 millioner kroner. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
LEGEHJELPEN KOSTET 5,5 MILL: Nordmannen ble syk på reise i USA og måtte legges inn på sykehus og senere fraktes hjem til Norge. Det endte i årets høyeste reiseforsikrings-utbetaling for nordmenn i 2019: 5,5 millioner kroner. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er Flysmart24 som først omtalte saken.

Det kan fort bli veldig dyrt dersom du er på reise i utlandet og du blir syk, og spesielt dersom du befinner deg utenfor Europa.

Akkurat denne hendelsen skjedde i USA. Ifølge Flysmart24, dreide det seg om en nordmann som ble akutt syk. Han måtte legges inn på sykehus i USA - og seinere måtte han fraktes hjem til Norge. Og regningen, med alt inkludert, landet på 5,5 millioner kroner.

Mannen hadde reiseforsikring, og det er Europeiske Reiseforsikring som forteller historien til Flysmart24.

- Dyrest i 2019

- Den dyreste erstatningssaken for oss i Europeiske Reiseforsikring i 2019, ble en sak fra USA som landet på ca. 5,5 millioner kroner. En nordmann i 20-årene ble akutt syk og måtte få intensivbehandling på sykehus, samt hjemreise med lege og sykepleier, forteller Andreas Bibow Handeland, kommunikasjonsrådgiver i Europeiske Reiseforsikring til Dinside.

- Personen ble alvorlig syk og var innlagt på sykehus i flere uker – noe som i enkelte land kan være veldig kostbart. Når det i tillegg tilkommer en hjemreise der vedkommende er avhengig av både lege og sykepleier, er det klart sluttsummen blir høy, sier han videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer