Ble bedt om å koke håndbagasjen

Væskeforbudet på fly får de villeste følger. Her er idioteksemplene!

Oddvar Mikalsen fra Vardø kunne ikke ta med ferske måseegg i håndbagasjen pga. væskeforbudet. Men hvis de ble kokt, ville det gå. Foto: Håvard S. Mækelæ
Oddvar Mikalsen fra Vardø kunne ikke ta med ferske måseegg i håndbagasjen pga. væskeforbudet. Men hvis de ble kokt, ville det gå. Foto: Håvard S. Mækelæ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På onsdag skrev DinSide reise om at beslaglegging av personlige eiendeler ved sikkerhetskontroller på flyplasser kan ha skjedd uten rettslig grunn.

Dette har vist seg å være et tema som opptar svært mange av våre lesere, så vi bad dem og våre kollegaer i Aller Internett om å dele historier fra sikkerhetskontrollene på flyplassene med oss.

Tilbakemeldingene var mange, og vi fikk historier om at alt fra speiderkniver og potetskrellere til måseegg og giftig hårvoks hadde blitt beslaglagt.

De fleste historiene hadde også følgende til felles: De bekreftet hvor skiftende sikkerhetskontrollene på flyplassene kan være når det kommer til hva som er lov og hva som ikke er lov å ta med seg. Les om de utrolige eksemplene nedenfor:

Rått egg, nei. Kokt egg, ja.

"Jeg skulle besøke min sønn i Oslo i forbindelse med 17. mai. Da bruker vi å spise måseegg med røkt laks, så jeg ville ta med noen ferske egg i håndbagasjen. Da jeg kom til flyplassen på Vardø, fikk jeg beskjed om at jeg ikke kunne ta disse med på grunn av væskeforbudet.

Så kom den ene sikkerhetsvakten med følgende forslag: Hvis eggene ble kokt, så kunne det gå. De som jobbet der var like fortvilt over de dumme reglene som meg, og syntes rett og slett det var pinlig. Men sånn var reglene, forklarte de, og de måtte forholde seg til dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer