Ble skuffa - fikk 90 000,-

Flyturen ble ikke slik mannen hadde sett for seg.

DÅRLIG: Et ektepar skulle på langtur og slo til på business class med Emirates. Det ble ikke slik de hadde tenkt. Foto: Reuters/NTB
DÅRLIG: Et ektepar skulle på langtur og slo til på business class med Emirates. Det ble ikke slik de hadde tenkt. Foto: Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er den newzealandske avisa Stuff som melder om at en passasjer som nå har fått en klekkelig erstatning etter en tur fra New Zealand til England med Emirates.

Saken er også omtalt av en rekke reisenettsteder, deriblant Paddle Your Own Kanoo.

Passasjeren og ektefellen så fram til en fin tur på business class, men da de kom om bord, var kabinen ikke i nærheten av så luksuriøs som den framsto på reklamen.

PAKKETIPS: Bagasjen din kan bli borte når du reiser på ferie, både på utreise og innreise. Derfor er det lurt at du alltid pakker disse tingene i håndbagasjen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Flyet som ble brukt på den aktuelle flygingen var av eldre dato og manglet flere av fasilitetene.

Deriblant kunne ikke setene legges helt ned.

Saken ble prøvd for retten som endte med å tilkjenne mannen en erstatning på 13 555 newzealandske dollar, noe som blir nesten 90 000 kroner.

Selskapet viste til at det står med liten skrift i tilbudet om at standarden om bord kunne vike fra reklamen, men dommeren mente at reklamen viste fram et tilbud som ikke finnes på de eldre flyene som brukes til New Zealand og dømte Emirates for falsk reklame.

Saken er også omtalt av Flysmart24 i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer