Bli en smart turist

Pakk alt du vil ha med og fjern halvparten - det er tipset før du skal på tur. Men hvilke ting kan du fjerne, og hvilke bør du absolutt ha med i bagasjen? Her er noen smarte reisesaker for sommerturister av alle slag.

Publisert
Sist oppdatert

En minidings som ved et trykk fjerner kløen etter myggstikkene? Et håndkle som både er lett og tørker fort? En lommebok som selv ikke lommetyven greier å oppdage? Noen ting kan du trygt legge igjen hjemme, men her er de praktiske sakene som du trygt kan ta med på tur. Stalltipsene har vi fått fra reiseproduktekspertene i butikken Nomaden i Oslo. Produktene vi viser kan imidlertid kjøpes flere steder, eller bestilles på nett.

 • 11 praktiske reisesaker som kan glede både charterturister og backpackere
 • - De store bestselgerne er silkelakenposer og diverse pengebelter. Det er klassikere som neste alle tar med seg etter en handel her, forteller Thor Elvebakk fra reisebutikken Nomaden.

  Men blant 5.500 boktitler og fargeglade silkeprodukter finner vi også andre godbiter som kan være praktiske for reisende.

  Sikkerhet

  - Sikkerhetsprodukter er også viktige, sier Elvebakk.

  En hel veggseksjon er viet smått og stort i låsprodukter - fra ordinære hengelåser til avanserte vaiernett som låser seg rundt hele ryggsekken eller kofferten. Sikkerhet er dessuten også å sikre verdisaker mot tyveri og mot vann, og det finnes flere alternative løsninger for oppbevaring av penger, lommebøker, pass, billetter, kameraer og mobiltelefoner.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.