Bli herre over New Zealand

Ringenes Herre-trilogien er filmet på mer enn 150 steder rundt i New Zealand. Vi guider deg til noen av dem.

Publisert
Sist oppdatert

Peter Jacksons filmatisering av Tolkiens romantrilogi er en av de dyreste produksjonene i filmhistorien, med kostnader på mer enn 2,4 milliarder kroner. Den er også en av de absolutt største publikums-suksessene, og de to første filmene har spilt inn kostnadene mange ganger.

Første del, Ringens Brorskap, kom i 2001. Før jul i fjor strømmet vi til kinoene for To tårn. Avslutningen kommer nå: Ringenes herre: Atter en konge slippes i Norge 17. desember med veldedig snikpremiere to dager tidligere. Filmen hadde verdenspremiere i Wellington på New Zealand 1. desember.

Kjempereklame

To av tre potensielle turister til øyriket, har i en markedsundersøkelse sagt at filmene var en god grunn til å besøke New Zealand. Det er med andre ord ikke bare filmmaker, skuespillere og filmstudio som tjener på Ringenes Herre.

Det er ikke mange av de kunstige kulissene fra filmen som står i dag, men turistene strømmer til øyriket for å utforske den spektakulære naturen i det newzealandske Midgard. Antallet utenlandske turister som tar turen til øyriket i Stillehavet har økt kraftig, og dårligere blir det vel ikke når den tredje filmen nå er sluppet. Av de 350 spesialbygde kulissene fra filmene, er det kun Hobbitun som står i dag. Men ifølge skuespiller Elija Wood – alias Frodo Lommelund – er det fremdeles gode muligheter for å oppleve Midgard i New Zealand:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer