Bli høy i Las Vegas

Tusenfryd har sin Thundercoaster og Liseberg åpner snart sin Balder. Men ingen slår verdens høyeste fornøyelser, The High Roller og Big Shot i Las Vegas.

Stratosphere Tower har både Big Shot og High Roller på toppen. Illustrasjon: Stratosphere Tower Foto: Stratosphere Tower
Stratosphere Tower har både Big Shot og High Roller på toppen. Illustrasjon: Stratosphere Tower Foto: Stratosphere Tower Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I byen som stadig kåres som en av de beste turistdestinasjonene i verden, finner vi også en adrenalinpumpe for deg som ikke blir høy av blackjack og rullett. På toppen av byens høyeste byggverk, og USAs høyeste observasjonstårn, The Stratosphere Tower, kan du teste ut både berg- og dalbane og Big Shot.

 • Mer om Las Vegas i vår bildespesial fra USAs gamblinghovedstad
 • Mer under annonsen.

  Verdens høyeste

  På toppen av tårnet kan du kjøre skinner eller bli skutt opp i luften. Med Big Shot når du den svimlende høyden av omkring 350 meter når tårnets høyde er inkludert. Til sammenligning er verdens høyeste bygninger - Petronas Towers i Kuala Lumpur - 452 meter høye, mens Oslo Plaza kun kan skryte av 117 meter over bakken. Det betyr sannsynligvis alvorlige anfall av sommerfugler i magen for den som tør svinge seg fra toppen i Las Vegas.

  Bli høy i Las Vegas
  Foto: Stratosphere Tower
  Foto: Stratosphere Tower Vis mer
  Ovenfra og ned: Utsikt fra Web-cam (se ned på siden), High Roller og Big Shot. Attraksjonsbildene er fra Stratosphere Towers nettsider. Foto: Stratosphere Tower
  Ovenfra og ned: Utsikt fra Web-cam (se ned på siden), High Roller og Big Shot. Attraksjonsbildene er fra Stratosphere Towers nettsider. Foto: Stratosphere Tower Vis mer

  Stem

  Fristes du av spektakulære attraksjoner som disse? (Avsluttet)
  Ja, veldig(77%) 167
  Nei, absolutt ikke(17%) 36
  Uaktuelt uansett(7%) 15
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  High Roller

  Berg- og dalbanen, High Roller, er i seg selv relativt liten og ordinær. Her er det utsikten som gir opplevelsen. Når du hamrer rundt mer enn 300 meter over moder jord, på utsiden av tårnet, spiller det vel neppe så stor rolle at banens bratteste fall er på kun 32 grader. (Lisebergs Balder heller 70 grader på det meste, mens TusenFryds Thundercoaster heller 57 grader.) High Roller går i 56 kilometer i timen, og tar 32 passasjerer per tur.

  Big Shot

  De fleste skryter mer av Big Shot enn av berg- og dalbanen på Stratosphere. Med tårnet blir du skutt nesten 50 meter opp i luften - fra toppen av tårnet som er rundt 280 meter høyt. Med to sekunder fra bunn til topp, gir det en g-kraft på 4. Det er plass til 16 personer per tur.

  Du må være minst 1,22 meter høy for å få lov til å prøve denne attraksjonen. Tårnet holder åpent fra klokken 10 til klokken ett om natten. (Klokken to på fredager, lørdager og i ferier.)

 • Lisebergs nye megabane

 • Viva Las Vegas - gamblingbyen i bilder
 • Eksterne lenker:

 • Web-cam fra toppen av Stratosphere-tårnet

 • Stratosphere Towers nettsider
 • Verktøy for reiselyst

  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer