Bli kåt, lykkelig og glad

Heite tips til den som vil ha med kjæresten ut på galeien på Valentinerdagen den 14. februar.

Publisert
Sist oppdatert

Det nærmer seg 14. februar og valentinesdagen. Butikkene flommer over av romantiske anslag i form av kort, godterier og presanger – alt utstyrt med hjerter. Butikkutvalget speiler en befolkning som er i ferd med å ta opp i seg den britisk-amerikanske skikken med å feire kjærlighetsdagen.

Kåt, glad og lykkelig

”Jeg tror på henne når hun ber meg fortsette, etter at jeg har smakt på hennes salatblader, drukket av hennes vin, spist hennes østers og søkt meg frem med tunge og munn til hennes røde, små markjordbær. Jeg tror henne når hun ber meg fortsette.”

Dette skriver Dagfinn Hov, forfatter av boken Flørt som han ga ut i kompaniskap med Viggo Pedersen i 2000. I 1986 ga de nordnorske materotikerne ut Den erotiske kokeboken. Vi spør Dagfinn Hov om hva vi bør servere våre utkårede den 14. februar.

- Vel, hva liker du, spør forfatteren.- Mmm, skalldyr, svarer jeg.- Vel, da bør du servere østers. Fire til hver. Til hovedrett lager du hummersalat. Hva vil du ha til dessert?- Sjokolade, sukker jeg.- Vel, gå for sjokolademousse. Du kjører champagne gjennom hele måltidet. Det blir du kåt, glad og lykkelig av. Men glem det der med fire østers. Ta seks til hver. Østers innholder stoffer som gjør deg kåt.- Oh, la, la, kan jeg ringe deg til neste Valentinsdag også, spør jeg henført.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer