Bli med på MC-tur i Laos

ASIA: I 12 svette dager kjørte vi offroad gjennom Nord-Laos. Et mareritt for mange - himmelen for oss. Vår dagbok og bildespesial gir deg en unik tur tilbake til steinalderen.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Tid: September - midt i regntiden.

Reiserute: Oslo - København, København - Bangkok, og Bangkok - Chiang Mai.

For alle som lurer: Flyturen var et helvete. Vi satt ubeskrivelig trangt, og flytiden alene utgjorde 12 1/2 time. Resultatet var to døgnville og utslitte nordmenn som landet i Nord-Thailand og byen Chiang Mai.

På flyplassen ble vi møtt av guiden vår, tyske Walter fra Siambike. Eventyret var i gang.

Dag 1 & 2: Ankomst, massasje & utstyr

Bli med på MC-tur i Laos


Som for alle andre eventyrere gjelder det å bli godt kjent med sine reisepartnere, i denne sammenheng nevnte Walter og hans thailandske mekaniker - Nae.

Etter å ha blitt innlosjert på hotellet Lamai Inn/Lai Thai guesthouse, var det derfor rett ut på byen med påfølgende middag og fest.

Dag 2 startet med en sen frokost, og klaging fra undertegnede over vond rygg etter flyturen. - No problem, sa Walter, og tok meg med til Chiang Mais eldste dame. I hvert fall hvis man la antall rynker til grunn.

Etter to timers thai-massasje var jeg mørbanket, men resultatet var upåklagelig - ryggen kjentes som ny.

Kvinner langs veien Foto: Øyvind Paulsen
Kvinner langs veien Foto: Øyvind Paulsen Vis mer


Pris? 300 Baht, eller omregnet til dagens kronekurs - latterlige 63 norske kroner. Anbefales på det sterkeste. Vanlig turistpris var forøvrig 600 Baht, det lønner seg å ha med en ledsager som kan språket.

Walters tips: Ekte thai-massasje skal vare i to timer. Husk at det er fysisk tungt for massøren. Skal du ha best mulig resultat bør du derfor komme så tidlig som mulig på dagen - før massørene begynner å bli slitne.

Etter massasjen var det tilpasning av personlig sikkerhetsutstyr, noe som er en absolutt nødvendighet på en slik tur, og utdeling av sykler.

Så var vi i gang

Avreisen var 13:00. Målet var det gyldne triangel, der Mekong-elva skiller Nord-Thailand fra Laos.

Sterke kvinner: Sekken med ris hadde hun fått nesten to mil unna.
Sterke kvinner: Sekken med ris hadde hun fått nesten to mil unna. Vis mer


Transportetappen ble unnagjort på sju-åtte timer på vanlig vei, de to siste timene i stummende mørke og med kraftige regnskyll. På rene cross dekk ble det en glatt opplevelse. Det thailandske ølet smakte derfor fortreffelig ved ankomst til grensebyen Ban Houayxay.

Vi overnattet på et typisk backpackersted langs Mekong-elva, der en gitarhelt fra Canada gjorde sitt beste for å imponere de lokale jentene.

Dessverre ble Stairway to heaven på kassegitar litt feil for oss.

Vi la oss tidlig.

Trykk her for å fortsette rundreisen

Relaterte artikler:

 • Verdens billigste land

 • Superbillig i Asia

 • Asia frykter terrorvarsler
 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler.
 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer