Bli med til Blue Lagoon

Blått og hot på Island.

Et bad i Blue Lagoon utenfor Reykjavik er et must hvis du reiser til Island. Foto: Colourbox
Et bad i Blue Lagoon utenfor Reykjavik er et must hvis du reiser til Island. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Island er et brennhett reisemål akkurat nå, på grunn av finanskrisen som rammer øya. Den islandske kronekursen har stupt, og det gjør det tidligere dyre reisemålet til langt billigere - du får mye for pengene på Island i disse dager.

Per 14. oktober koster 1.000 islandske kroner 27,70 norske kroner, ifølge Norges Bank. For bare en måned siden kostet det 63,10 kroner. Merk at norske banker opererer med en langt dyrere kurs. Skal du til Island, sats på å bruke kredittkortet der til å betale og ta ut penger med.

Hit bør du dra nå - grisebillig i kriselandet

En av sagaøyas største turistattraksjoner er Blue Lagoon, badeanlegget ved en varm kilde like utenfor hovedstaden. Her kan du bade i sjøvann varmet opp av jorden selv. Sjøvannet kommer opp fra 2.000 meters dybde under overflaten, gjennom porøs lava.

Dette vannet skal gjøre godt for huden, særlig for dem som plages av psoriasis. Mens du bader, smører du deg inn med den hvite silikaleiren som finnes naturlig i lagunen.

Lagunen inneholder seks millioner liter vann som holder en temperatur på 37-39 grader. Vannets innhold av mineraler, silica og alger gjør at "vanlige" bakterier ikke trives. Dermed brukes ikke klor i vannet. Hver 40. time er vannet skiftet ut.

Du kan enten bare besøke Blue Lagoon en dag, og bade i lagunen, eller du kan få spabehandlinger i anleggets eget spa. Hvis du vil overnatte, har du også muligheten til det.

Se hva det koster å besøke Blue Lagoon under videoen.Prisene: Det koster 2.300 isk å komme inn. Med dagens kurs ifølge Norges Bank, tilsvarer det 64 kroner. En times lang massasje mens du flyter i vannet, og en badekåpe på kjøpet, koster 8.900 isk, rundt 250 norske kroner. For 15.900 isk, rundt 440 kroner, kan to personer dele et dobbeltrom på Blue Lagoons hotelldel. Frokost og inngang til badeanlegget er inkludert.

På nett: Blue LagoonVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer