Bli med til Blue Lagoon

Blått og hot på Island.

Et bad i Blue Lagoon utenfor Reykjavik er et must hvis du reiser til Island. Foto: Colourbox
Et bad i Blue Lagoon utenfor Reykjavik er et must hvis du reiser til Island. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Island er et brennhett reisemål akkurat nå, på grunn av finanskrisen som rammer øya. Den islandske kronekursen har stupt, og det gjør det tidligere dyre reisemålet til langt billigere - du får mye for pengene på Island i disse dager.

Per 14. oktober koster 1.000 islandske kroner 27,70 norske kroner, ifølge Norges Bank. For bare en måned siden kostet det 63,10 kroner. Merk at norske banker opererer med en langt dyrere kurs. Skal du til Island, sats på å bruke kredittkortet der til å betale og ta ut penger med.

Hit bør du dra nå - grisebillig i kriselandet

En av sagaøyas største turistattraksjoner er Blue Lagoon, badeanlegget ved en varm kilde like utenfor hovedstaden. Her kan du bade i sjøvann varmet opp av jorden selv. Sjøvannet kommer opp fra 2.000 meters dybde under overflaten, gjennom porøs lava.

Dette vannet skal gjøre godt for huden, særlig for dem som plages av psoriasis. Mens du bader, smører du deg inn med den hvite silikaleiren som finnes naturlig i lagunen.

Lagunen inneholder seks millioner liter vann som holder en temperatur på 37-39 grader. Vannets innhold av mineraler, silica og alger gjør at "vanlige" bakterier ikke trives. Dermed brukes ikke klor i vannet. Hver 40. time er vannet skiftet ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer