Bli millionær - med Ryanair

"It's your chance to be a millionaire - with Ryanair"

Publisert
Sist oppdatert

- Yes, it really is. 1 million euro og sjansen til det jetsettlivet du fortjener, forkynner den innsmigrende kvinnestemmen over høyttaleren.

Jeg sitter i sete 29 F på vei fra Oslo (Torp) til Barcelona (Girona). Det har vært en lang reise.

Dyre overraskelser

Det hele begynte da jeg bestilte billetten. I et lite årvåkent øyeblikk holdt jeg på å glemme å huke vekk reiseforsikringen. Snakk om unødvendig ekstrautgift. Jeg er allerede reiseforsikret gjennom fag-organisasjon, privat reiseforsikring og fordi jeg kjøper reisen med bankkort. En fjerde reiseforsikring til et par hundrelapper er ikke nødvendig.

Så er det bagasjen. Ønsker jeg å sjekke inn bagasje? Så klart. Med de nye strenge sikkerhetsreglene må det meste pakkes. Det koster 120 kroner per kolli - hver vei. Jeg skal på tur til en av Europas beste shoppingbyer - det er like greit å bestille to kolli tilbake.

Gule lapper

For en gangs skyld var jeg først i køen ved innsjekkingsskranken. Nr 008 står det på billetten. Selv om jeg ikke flyr Ryanair så ofte, vet jeg at det er et bra tegn. De første som sjekker inn får nemlig gå ombord i flyet før de andre. (I prinsippet ihvertfall. I Norge har vi jo som kjent en køkultur som gjør at vi, sett ovenfra, må se ut omtrent som en ekstremt sulten saueflokk som sloss om saltsteinen - det vil si om å komme først inn på flyet.)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer