Bli rik i ferien

Hvor høye er prisene egentlig i andre land sammenlignet med Norge? OECDs prisoversikt gir noe av svaret.

Publisert
Sist oppdatert

Noen gang lurt på hvor dyrt det egentlig er i Norge, og hvor mye mindre varer og tjenester koster i landene du reiser til? OECDs prisoversikt fra 30 vestlige land, viser at du trygt kan pakke kofferten. Av de 30 landene på listen, er kun Sveits dyrere enn Norge, mens Danmark, Japan og Island ligger på samme prisnivå.

Her ser du hvilke land som er dyrest og billigst

Rik i ferien

Skal du satse på en riktig lavprisferie, finnes flere land på listen der varer og tjenester koster under det halve av norske priser. Bunnprislandene for budsjettbevisste reisende er:

  1. Polen
  2. Tsjekkia
  3. Slovakia og Tyrkia
  4. Ungarn
  5. Mexico

Prisnivået

Oversikten tar utgangspunkt i en samling forbruksvarer og –tjenester tilsvarende 100 kroner i Norge, og viser hva den koster i norske kroner i andre land. Varene er valgt ut etter de ulike landenes forbruksmønstre.

Her ser du hvilke land som er dyrest og billigst

Finn den billigste reisen

Finne billige reiser? Sjekk restplassoversikten for siste-liten charterreiser. For flybilletter med rutefly kan du for eksempel lete på flyselskapenes egne nettsider - de beste prisene finner du som regel på nett. Her er noen aktuelle lenker:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer