Bli rik i New York

La oss innse det med en gang: Selv med fordelaktig dollarkurs føler du deg ikke rik på ferie i New York. Så hvordan tyne dollarene lengst mulig? Her er sparetipsene for en storepleferie, og alternativene om du skulle få lyst til å spandere de aller grønneste grynene.

Publisert
Sist oppdatert
Pradabutikken på Prince Street i SoHo er et must - men hold på kredittkortet!
Pradabutikken på Prince Street i SoHo er et must - men hold på kredittkortet! Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Vi sier Fifth Avenue, Bloomingdales, Sex og Singelliv og laaaange limmoer, og med vårt våteste øye ser vi levende for oss følelsen av Et Liv I Luksus når vi reiser til New York. Men med mindre vi er dollarmillionærer med sans for lettbrukte penger, må vi innse realitetene: Selv med gunstig dollarkurs blir et opphold i New York dyrt - svært dyrt. Vil du likevel føle et snev av luksus uten å blakke deg helt? Her er tipsene.

1: Kom deg frem

Det er bare et kvartal å gå dit og to kvartaler hit. Tilsammen blir det mange kilometer med betong og asfalt å slite sko på om du skal ta deg frem på Manhattan til fots. Det beste sparetipset på transportfronten er å velge Subwayen. Gå til nærmeste undergrunnstasjon og kjøp funpass. For 21 dollar kan du reise så mye du vil i sju dager. Du betaler sju dollar for et døgns fri reise. Så kan du heller satse på en av de 12.000 gule taxiene om du skal langt på nattestid.

 • New York City Transit
 • Skal det transporteres med stil, bør du velge limousin. Det kryr av dem i byen, men det koster.
  Skal det transporteres med stil, bør du velge limousin. Det kryr av dem i byen, men det koster. Vis mer


  For dollarmillionæren:
  Limmo er tingen - jo lengre jo bedre. Fra 60 dollar timen + skatt med sjåfør og minst to timer er påkrevd. Husk også at med tips til sjåføren samt bomavgifter blir regningen enda høyere.

  Noen utleiere:

 • White Luxury Transportation

 • Tel-Aviv Car & Limousine Service
 • 2: Vannveien

  Den billigste måten å få et nærbilde av Frihetsgudinnen er ta en av fergene som går til Staten Island. Det er faktisk gratis å reise med fergen, og fra dekk har du en glimrende utsikt til Frihetsgudinnen, Ellis Island og Manhattan. Du kommer imidlertid ikke på land ved Frihetsgudinnen eller Ellis Island med denne båten. Men siden Frihetsgudinnen etter 11. september ikke er åpen for turistbesøk, kan du uansett kun se damen fra bakkeplan.

 • Staten Island Ferry
 • For dollarmillionæren
  Vel, du trenger ikke være millionær for å kjøpe billett til turistbåtene som sirkler Manhattan, men når alternativet er gratis så ...

  3: Se byen fra oven

  Nesten som å fly - utsikten fra Empire State Building kan ta pusten fra deg - spesielt på dager med sterk vind ...
  Nesten som å fly - utsikten fra Empire State Building kan ta pusten fra deg - spesielt på dager med sterk vind ... Vis mer


  Med New York Skyride kan du se byen fra lufta - nesten. I andreetasje på Empire State Building står du i kø for 20 minutter med kjapp info om New York samt en filmet flytur over Manhattan der setebevegelsene i mikrokinoen gjør at du nesten føler det er ekte. Etter turen stiller du deg i kø for å ta ekspressheis opp i 80. etasje, før du stiller deg i en ny kø for å ta turen seks ekstra etasjer opp til observasjonsplatformen. Vannvittig utsikt over Manhattan, Atlanterhavet, New Jersey, Bronx, Brooklyn, Queens og elven om du velger en klar dag - og det bør du. Kombinasjonsbillett med skyride og topptur koster 20 dollar per person. Med New York Pass til 49 dollar for en dag slipper du inn her og på flere andre store attraksjoner som Guggenheim, Circle Line Sightseeing båttur, Frihetsgudinnen og Ellis Island. Du blir også prioritert foran der det er kø.

 • New York Pass
 • For dollarmillionæren:
  Ingenting slår en ekte luftetur over øya med alle de høye husene. Det går an å kjøpe seg helikoptertur over Manhattan fra Pier 6 eller East River VIP Heliport. Fra 49 dollar kan du få en minitur, legger du på til 155 dollar får du en kvarters flytur over både havneområdet og hele byen. Vil du slå skikkelig til velger du romantikkpakken der du og en heldig utvalgt får helikopteret for dere selv. "Kun" 849 dollar, men da er en champagneflaske inkludert.

 • Liberty Helicopters
 • 4: Sightseeing

  Det beste i livet er gratis? I New York kan du faktisk få omvisning med guide uten at det koster en eneste dollar. Big Apple Greeter heter opplegget der en non-profit organisasjon står bak. Frivillige New Yorkere tar på seg å vise besøkende rundt. Regn med å få tilgang til informasjon og "hemmeligheter" som ikke er enhver turist forunt. Husk å bestille på forhånd.

 • Big Apple Greeter
 • For dollarmillionæren
  Et par velegnede sightseeingmåter er beskrevet ovenfor. Helikopter og limmo i kombinasjon for eksempel?

  Century 21 fører ikke aller siste nytt, men er men enn friske nok for de fleste som er vant til motebildet hjemme i Norge.
  Century 21 fører ikke aller siste nytt, men er men enn friske nok for de fleste som er vant til motebildet hjemme i Norge. Vis mer


  5: Shoppingdrømmen

  Gucci med 70 prosent rabatt? Dolce&Gabbana til halv pris? DKNY 30 prosent billigere? Byens mest gunstige merkevarekjøp gjør du like ved Ground Zero. Century 21 heter gigantsjappa som over tre etasjer selger kjente og ukjente merkevarer med gigantiske prisavslag. Hva med en fin herreskjorte fra Tommy Hillfiger? 25 dollar ... Det er en fjerdedel av prisen på skjorter hos merkesjappa i SoHo.

 • Century 21
 • For dollarmillionæren
  Trål Fifth Avenue og 57th street. Ta turen inn på Saks Fifth Avenue, Barney's og Bloomingdale's for alt-under-ett-tak, og reis til Soho for de mest speisa flagshipbutikkene fra for eksempel Prada.

  Bli vakker, slank og lekker - gjør byen på sporty vis - kunst og underholdning til lavpris - mat for sparebudsjett. Her er de fem neste tipsene.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer