Bli romturist for 1,3 millioner

Flyselskapet Virgin med Sir Richard Branson i spissen, har nå signert kontrakt på levering av romfartøyer for kommersiell drift.

Publisert
Sist oppdatert

Om tre år vil Virgins romturistselskap, Virgin Galactic, forhåpentligvis være i stand til å frakte de første turistene ut i rommet. 175 millioner kroner skal Virgin betale for fem farkoster beregnet på passasjertransport ut i rommet.

Scaled Composites, selskapet bak verdens første private romferd som skjedde i juni i år, skal levere romskipene. Selskapet står nå klar til å prøve seg på to passasjerturer ut i rommet innenfor et tidsrom på to uker med farkosten SpaceShipOne.

 • 27.500 mennesker så det live - her er bildene fra SpaceShipOnes første tur ut i rommet.

 • Millionreise

  Estimater sitert hos BBC tilsier at de første turistturene i rommet vil koste mellom 1,2 og 1,3 millioner kroner. Virginsjef Sir Richard Branson sier til den britiske nyhetskanalen at de antar at omkring 3.000 mennesker i verden er beredt til å betale slike summer for å oppleve en tur ut i rommet. Det betyr en omsetning på nesten fire milliarder om prisene holdes på antatt nivå.

  Mye penger, men likevel langt billigere enn hva millionæren Dennis Tito betalte for sin reise og opphold på Mir i 2001. 180 millioner kroner var prislappen den gangen. Prisen for slike russiske romferder har nå falt, men en prislapp på nesten 140 millioner er likevel nok til å holde de fleste på bakken.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer